Köszi fiúk a tanácsokat. Néztem mégtöbb Roland demót és tényleg szépek, de nekem valahogy a Yamaha és Kawai (nembeszélve a Kurzweil-ről!) élénkebbnek, karakteresebbnek tűnik. Jobban tetszik. Yami Clavinovákon már játszottam és élmény azokon játszani. Persze a másé mindig jobb, szoktuk azt mondani... :) Kawain eddig csak stage pianón játszottam és ott is megvan a remek feeling és el tudom hinni, hogy zongorázok, de egy ócska hangszeren csak pötyögni lehet. El tudom képzelni milyen lehet a kínai Hemingway, kalapácsmechanika nélkül... Ingyen sem kéne. :)) Mindenesetre nem fogom elkapkodni a hangszervásárlást. A Syncopát ismerem, egerszegi vagyok, csak ők nem nagyon foglalkoznak Yamaha, Kawai zongikkal, viszont használt hangszer beszámítással úgy tudom igen, csak azt már nem tudom az enyém mennyit érne.... öhm... :))
Asszem elmegyek oda kipróbálni a Casio-kat, mert igazából nekem a billentés lenne a legeslegfontosabb, aztán persze a hangszín. A Kawai azért tetszett meg, mert kapásból van rajta többféle piano hang. Hal jól emlékszem a grand pianón kívül van még modern, rock, mellow és studio piano hangszín és mindehhez társulnak még a különféle effektek, reverb stb... és a CN21 csak 299e Ft. a Tuttohangszernél és a 31-hez már jár ajándék zongoraszék, fülhallgató. Szerintem ha a Casio nem jön be, Kawai lesz a nyerő. Kawai-val van tapasztalatotok?
A Hitspace-nél még nem láttam Kurzweil-eket, de lehet csak megrendelésre szerzik be...
Egyébként a Kurzw. csődeljárásáról én is hallottam, és leginkább a szervizelés, alkatrészpótlás aggaszt. Mert ha jogutód nélkül mégszűnne netán, akkor paff...
Na mindegy, ettől még tetszik, nagyon is.
A Syncopánál már fenn van a weboldalon a Kurzweil, de akkor rájuk kérdezek, hogy mi helyzet a forgalmazással, mert árakat még nem láttam.