Sziasztok!
Szeretnék egy kis tanácsot kérni digitális pianinó ügyben. Van nekem egy Roland HP3700-as zongim, de elég vacak állapotban. Többször volt már szervizben dinamikahiba és a nyomógombok tönkremenetele miatt, meg recseg a hangerő állításakor. Ja és nem jó az egyik pedál. Egyszerűen szörnyű és szeretnék most valami jobbat venni. Inkább a Yamaha, Kawai, Kurzweil felé nézegetek. A helyzet az, hogy nálunk a családban mindenki használja és valami erős, strapabíró hangszer kéne. Én csak amcsi zenét játszok rajta és szerintem a ragtime püfölése :) tette többek között tönkre az amúgy is csak súlyozott billentyűzetét...
Meg a hangja...
Hát szóval nemtom, azis elég unalmas. Semmi karaktere nincs a sima piano hangszínének, ámbár szerintem Bösendorfert akar utánozni... vagy talán Steinway, de akkor sem az igazi.. Yamahákat hallgatva egyszerűen szar a Roland, erre nincs más szó. Tudom nem helyes korszerű Yamahákat egy ősrégi Rolanddal összehasonlítani, de speckó engem a Roland demói sem győztek meg. Bár a legújabb, legcsúcsabb rolik biztosan jók, de olyanon még nem játszottam.
Kurzweil zongikat esetleg tudja valaki hol lehet beszerezni garanciával, magyar leírással, hivatalosan és nem méregdrágán...? Ezek állítólag profi hangszerek... Elég volt két másodperc egy Kurzweil demójából és döbbenet! Szerintem überfasza hangja van.
Vagy ti milyen hangszert javasolnátok? Mondom messze nem zongoratanuláshoz kell, csak a rendes zongora sajnos ki van zárva a mozgósíthatóság és egyéb praktikussági okok miatt. (na meg a pénz!)
Amiket kinéztem, az a Yamaha CLP-220, Kawai CN21 (esetleg CN31) és Casio AP500. Ez utóbbitól kicsit tartok, de tudásban nagyon király lehet és a demóban is szépen szólt... Viszont 350e HUF-ból ki kell jöjjön... Még valami: Korgot, Rolandot, Hemingway-t meg egyéb cuccokat inkább kihagynám.
Igaz az, hogy a kalapácsmechanikás hangszerek hamar szétmennek? Asszem itt olvastam róla a fórumban, de mástól is hallottam már nem túl bíztató dolgokat, bár a Yamahákat szokták legtöbben dicsérni.
Használ valaki régi típusú Yami digit. zongorát? Kiváncsi lennék, hogy az is így leamortizálódik-e az évek során, na és persze a sok használattól.
Huh, hosszú lettem... :)
Na minden jót!