Épp azt írtam, hogy nem irigylem a nyugdíjasoktól, de fizessenek én is ezzel értek egyet, mert nem járja az, hogy hát igen amit írtál, reggeltől estig utaznak és a dolgozónak aki fáradtan megy haza annak nem jut ülőhely, hát igen én nyugisan akár 50 %-ot is fizettetnék velük.
A diákok kérdése a tandíjat azonnali hatállyal eltörölném az biztos, de az sem járja, hogy úgymond hobbiutazáshoz is felhasználják, én meg nem tudok sehova menni épp a rengeteg kedvezmény miatt, nem azért írom mert irigykedni akarok frászt, de szerintem tényleg sok a kedvezmény, szóval nem megszüntetni akarom a diákok utazási kedvezményét, hanem csak azt, hogy az iskola és a lakóhelye közé szóljon a kedvezmény. Na persze már írtam máshonnét vennék el utazási kedvezményeket, de ez már politika lenne. (a 2-es metró Kossuth téri megállójánál található eme intézmény akinek "dolgozóitól" vonnám meg legszívesebben a "kedvezményeket").
Nem tudom nyugaton adnak egyáltalán ennyi kedvezményt pl: Németországban szerintem nem.
Na igen a magyar igazolvány ez a másik kérdés, sajnos akármilyen szomorúan, de ki kell mondani nem magyar honpolgárok, a történelmi elszakításokról stb. nem mi tehetünk, értem itt az alatt, hogy sok határon túli hazánkfia főleg délkeletről, ha átjönnek szinte mindent kapnak házat stb. én megértem szegénység van nagyobb mint itt, de azért ez nem járja, érdekes, hogy belőlünk kipréselnek minden adót, járulékot, ő nekik meg ingyen osztogatják a házakat és mindent kapnak, hát igen arra lennék kíváncsi, hogy én mikor kapok valamit az államtól pedig én itt születtem stb. szóval eddig tőlem csak elvettek. Ha lehetne választani akkor inkább akkor a diákigazolvány korlátlan használata tetszés szerinti útra mint magyar igazolvánnyal ingyen utazgatni.
(Zárójelbe megemlítem, hogy már kiszorítanak a munkahelyekről is a szlovákok, erdélyiek stb. arra is kíváncsi lennék, hogy én mehetnék e Szlovákiába dolgozni, van egy érzésem páros lábbal rúgnának ki Szlovákiából)
Ezen már rég elgondolkoztam, lehet mi magyarok vagyunk alulfizetve az árak meg rendes nyugati szinten kezdenek lenni sőt sok esetben meg is haladják a nyugati árszintet.