Naugye:
EGYÜTT AZ ALBACOMP JÁTÉKOSKERETE
Székesfehérvár (sis) - Kialakult az Albacomp férfi kosárlabdacsapatának a 2007-2008-as bajnokságban induló játékoskerete.
Goran Miljkovics, a csapat szakvezetője a jövő héten a teljes együttessel kezdheti meg a munkát. Hiszen akkor már itt lesznek a válogatottak, a magyar
Bencze és
Simon, illetve a szlovák nemzetiségű
Nuber. Tegnap mutatkozott be az edzésen a vasárnap este érkezett
Kenneth Henderson.
- Látható, hogy szereti a kosárlabdát, hiszen vasárnap este, a hosszú és fárasztó út után, az időeltolódás ellenére is mindjárt lejött az edzésre, és ugyanúgy futott, dolgozott a csapattal, mint a többiek - mesélte a vezetőedző.
Kenneth nem mondható igazán magasnak, a közölt adatai alapján 201 centire nőtt. Magasbedobónak jó, erőcsatárnak határeset. Láthatóan nagyon erős, jó rugói vannak, és az edzésen bedobálta mindazt, amit kellett.
- Többször beszéltem a menedzserével, akit jól ismerek, akiben megbízok, és jó szívvel ajánlotta Hendersont. A holland bajnokságban játszott, amely ugyan nem a kontinens legerősebb pontvadászata, de erős a nemzeti versenyük, jó csapatok vannak ott. Amit láttam a játékosról, az alapján okosnak tűnik, ismeri a játék fogásait. Fizikailag megfelelő, agresszív védő, villámgyors támadásban, és hasonlóan nagy sebességgel tud visszaérkezni a védekezéshez is. Jó a keze, a 12,9-es pontátlaga meggyőző, miként a 9,1-es lepattanó átlaga is. Most már együtt van a keret, egy hónapig mindenkivel együtt tudunk majd készülni - simmázta véleményét az új szerzeményről a szakvezető.
- Nem volt ismeretlen előttem Magyarország, hiszen édesanyám már járt Budapesten, és jókat mondott az ott szerzett tapasztalatairól. A magyar bajnokságról pozitív véleményeket hallottam, miként új csapatomról, az Albacompról is. Egy évet töltöttem Európában, nagyon megszerettem ezt a földrészt, mondhatom: Európa a második hazám. Székesfehérváron nem sok időt tölthettem, de készültem . Otthon Houstonban éltem, tudom, az nagyobb város az itteninél, de szeretem a kisebb településeket, hiszen az egyetemi városom is az volt. Jó lesz itt! - közölte bemutatkozásként az új közegről ismereteit a szimpatikus, fiatal (24 éves múlt) játékos.
FMH