Redick Creative Commons License 2007.08.27 0 0 3473
BROWN BIZTOS, HENDERSON JÖN

Megjelenés dátuma: 2007. augusztus 27. 04:29.00
Szerző: Silye Sándor

Székesfehérvár (sis) - Alakul az Albacomp férfi kosárlabdacsapata. Annak ellenére, hogy két válogatottjuk még nem dolgozik a csapattal, illetve még a két amerikai is hiányzott. Eddig.

Mielőtt bemutatnánk a már biztos csapattag Christian Leonard Brownt, nézzük, mit lehet tudni a ma már a többiekkel együtt gyakorló próba-játékosról , Kenneth Hendersonról. Amit eddig kide- rítettünk: négyes poszton bevethető, nem túl magas, mindössze 201 centire nőtt, híreink szerint amolyan Chad McClendon formájú kosaras. (Ez nem is olyan rossz...) Texasban született, a Texas Arlington egyetemen végzett, az egyetemi bajnokság után egy évet Hollandiában töltött. Igazi csapatember, a védekezés és a lepattanózás a fő erőssége. Középtávolról és távolról is szívesen dob, viszonylag jó hatékonysággal (51,2, illetve 31 százalék). Az elmúlt évben a Rotterdam Baskettbal csapatában 12,9 pont volt az átlaga, és emellé lekapott még 9,1 pattanót. Ennyi, a többi meg majd kiderül Fehérváron.

Akkor Brownról: a St. Francis Egyetem együttesében meghatározó ember volt, és annak ellenére, hogy nem túl magas, jól szedi a pattanókat. Az egyetem befejezése után egy évet Dominikában játszott, az Albacomp az első európai csapata.

- Mielőtt Magyarországra jöttem volna, csupán annyit hallottam az országról, pontosabban annak kosárlabdájáról, hogy nagyon erős az itteni bajnokság, és az Albacompnak meghatározó szerepe van, jól szervezett együttes, komoly tradíciókkal. Mondták még, hogy sok külföldi pattogtat itt, és az itteni emberek kedvesek, nyitottak és vendégszeretők. Ami a csapatot illeti: jók az első benyomásaim, fiatal játékosokat találtam, így hamar megtaláltuk a közös hangot, annak ellenére, hogy különböző nyelveken beszélünk - mondta előljáróban Chris.

A kérdésre, hogy mit kell tudni róla, készséggel sorolta:

- New Yorkban születtem, de San Franciscóban jártam egyetemre, ott játszottam, amíg tanultam, majd tagja voltam egy, az NBA alatti ligában, az USBL-ben játszó csapatnak. Nyáron Bécsben vettem részt az ottani Camp munkájában, hamar megtetszett az európai élet, nem kellett sok idő az elhatározáshoz: kipróbálom ezt a kontinenst. Örömömre szolgál, hogy erős csapathoz kerültem, és e rövid idő után is elmondhatom: tetszik Székesfehérvár.

Brownt egy meccsen láthatták a fehérvári kosárlabdabarátok. Gyors volt, pontokat szórt, labdákat lopott, tehát nem keltett rossz benyomást. Szerinte a játék melyik elemeiben igazán jó?

- Mindent szeretek, mindent megcsinálok, ami a győzelemhez szükséges, mert az motivál elsősorban! Ha az edző azt kéri, hogy semlegesítsem az ellenfél legponterősebb játékosát, nosza, szívesen megteszem. Ha mégis választanom kell, mi az amit a legjobban kedvelek, akkor a betöréseket, a palánk, a gyűrű irányába történő indulásokat nevezném meg.