Törölt nick Creative Commons License 2007.08.26 0 0 2116

Lehet, hogy nem illik a mostani témához, de Jacques kedvenc vesszőparipájához talán alkalmazkodik...:))

Előzetesben annyit, hogy középkorú, értelmiségi házaspár vagyunk 18 és 20 éves egyetemista "gyerekekkel", úgy gondolom, igényes utazók. most érkeztünk vissza Athénból, keresztül-kasul bejártuk már évek alatt az országot, szigetestől, mindenestől, imádjuk a görög embereket. Most 2 hét alatt 2 negatív élményben volt részünk, mondanom sem kell, hogy mindegyik honfitársainkkal kapcsolatos. Az első szóra sem érdemes, egy 4 csillagos szállodában az esti svédasztalnál egy irányban lehetett menni, és 2-3 percet esetleg sorban állni. Ki volt az, aki felrúgva a kialakult rendet befurakodott családunk közé? Egy 60-as magyar asszonyság. Persze rendre utasítottam, de csak nézett, mint borjú az új kapura, később a tengerben hallottam magyarul beszélni a férjével...  

A másik párbeszéd Makrigialosban zajlott egy kis tavernában, ahol magyarul szerepelt a kínálat egy kis táblán ( Athénból jövet 1 éjszakára itt találtunk tranzitszállást egy tündéri házaspárnál)( 3 nyelven beszélünk, görögül nem, de a legfontosabb kifejezéseket azért ismerjük)

- Kalimera!

- jó estét kívánok, látom, magyarok! (pincérnő(?)  népnevelői vénával)

- Jó estét, az étlapot kérnénk.

- Én éppen kihozhatom, de úgysem mennek vele sokra, csak görögül van, inkább beszéljük meg, hogy mit szeretnének!

- Jó, akkor 2 metaxát....

- Metaxát nem tartunk!

- És mit tartanak?

-Vodkát, Jagermaistert...

-Ouzo sincs?

- De, az van.

- Akkor 2 ouzót.

-Láttuk kiírva, hogy rántott dolgokat is kínálnak, esetleg egy rántott csirkemellet, mert a fiunk nagyon kiéhezett már rá..

- A rántott dolgokat felejtsék el, most nyaralnak, ez Görögország!!!

- Tudjuk, de a kinti táblán....

- Azt nem úgy kell érteni! Az görögösen rántott, azaz lisztbe forgatott!

a cérna itt szakadt el...én mondtam, hogy akkor itt az ideje átmenni egy másik helyre, de a férjem csak megjegyezte, hogy huszadjára járunk Görögországban és fejezze be a képzésünket...

Lérdésem: minek ide ilyen magyar pincér? (sztem tanító v. óvónéni lehetett, de vendéglátós nem, az biztos)

Az étel finom volt, de megkeseredett a szánkban a falat, pláne, hogy utána már csak  a sértett képét tolta oda. Az ouzót egyébként melegen, jég és víz nélkül hozta, azt külön kellett kérnünk, a Mythos sört pedig úgy emlegette, hogy "meg az a görög sör, tudják".

Szóval nem csak az utas lehet bunkó...

Előzmény: Jacques de Molay (2112)