mumtaz Creative Commons License 2007.08.26 0 0 728
(Hát) az opel sem volt normális, mikor rábólintott egy ilyen megoldásra. Vagy legalább csinálták volna meg normálisan.

Egyébként akad még itt probléma dögivel. Egyrészt a kipufogó sortömítés hallhatóan cserére szorúl, mert hidegen - de néha melegen is - valamelyik hengernél kifúj (csattog). A másik probléma, hogy ez egy LPG-s verda és az előző tulaj szinte kizárólag csak gázzal ment. Benyára váltva volt olyan, hogy beindult ugyan, de gázadásra azonnal le akart állni. Le is állt volna, ha nem lépek le a gázpedálról. Kimentem vele gázosan pályára és olyan 140 környékén átváltottam benyára. Ment a gép, de próbálgattam a gázpedált így benzin üzemmódban és a moci soha nem reagált azonnal a gázadásra. Volt kb 1/4-1/2 mp-es késés. Lejöttem az autópályáról és megálltam, aztán el akartam indulni, de a moci le akart állni. Csak úgy tudtam elindulni vele, ha szépen felpumpálgattam a fordulatot olyan 3000-re, aztán kuplung jól megcsúsztatva padlógázzal nagy nehezen elindult. Ha a fordulat olyan 3500 felett volt, ott már húzott a gép rendesen, de ott azért az a fent említett 1/4-1/2 mp-es fáziskésés megvan. A cuccba én - tudva, hogy főleg gázzal volt használva - tankoltam 30 liter benyát és belenyomtam STP injektor tisztító adalékot.

Van valami ötlet, hogy mitől lehet ez? 'B' vekikben nem lehet a villogtatós módszerrel kiolvasni hibakódot?
Előzmény: Mongoose11 (727)