Hát nem csak a molytetvek elleni küzdelembe, de a lelkiismeretfurdalásba is bele fogok betegedni!!! Szinte biztos, hogy tőlem származnak, valószínűleg volt néhány láthatatlan pete...
Egyet biztosan tudok ajánlani, ha megteheted, akkor tedd őket huzatos helyre, azt nem szeretik, nekem sem mindegyik olyan, amik térben vannak, azok nem, vagy csak jóval kevésbé. Annó nekem a fuksziáim voltak tele a fal mellett, aztán összeültettem őket egy nagy cserépbe, kitettem őket a kert közepére, azóta nincs velük gondom. De a fura az, hogy most is vannak fal melletti fuksziáim, a leanderek között hibiszkuszok, de azokon semmi. Van egy hely, ahol van egy leander-egy fukszia-egy leander, a fukszia tiszta, a leanderek meg... Mondjuk az nem annyira érdekes, de van pár leanderem, amiket a pincelejáróba voltam kénytelen tenni hely hiányában, azokon valami eszméletlen mennyiségben vannak. Viszont összekötöm a kellemetlent a hasznossal, amikor permetezek, akkor wuxált is teszek bele, ezért aztán az legalább pozitívan használ. Éppen most fejeztem be egyébként a három nap utáni újabb permetezést Talstarral, kíváncsi vagyok, hogy mi lesz reggelre, vajon még legalább az élők meghalnak-e tőle.
Még azt is ajánlom ha a kicsiken van, hogy a csap alá tartva alaposan mosd le a leveleit, kézzel jól végighúzgálva az aljukon, hogy a petéket lemosd. A leander síma leveleivel könnyebb ez a dolog, annó a sétányrózsánál, de a fuksziánál is ez lehetetlen volt. Sajnos nálam ez még nem megy, hiszen amennyi és amekkorák vannak, nem tudom megoldani egyelőre, de ha végképp nem lesz más választás, akkor nem várom meg a virágzás teljes elmúlását és elkezdem a szisztematikus lemosást.
Ennyi tanácsot tudtam adni, de lehet, "vak vezet világtalant":-( Rágica is évek óta ebbena kórban szenved és még nem tudott a végére járni. A nospilánra kíváncsi vagyok, én is azt tervezem bevetni legközelebb, majd légyszi írj, hogy mi van. És nagyon sajnálom!!!