Pogiii Creative Commons License 2007.08.25 0 0 914
sziasztok!

Ismét itt vagyok, újra terhesen, juhééé!!! :) Ma vagyok 14 hetes. Az előzmények miatt 12 hetesen elküldtek egy cukorterhelésre (glükózivósra :() és ott tökéletes volt az eredmény (bár valaki elmagyarázhatná nekem, hogy mitől is lenne rossz 12 hetesen a cukrom ha egyszer a méhlepény okozza a galibát, ami ekkor még ki sincs rendesen fejlődve...). Előszedtem a cukormérőt is és mérem rendszeresen. Az a fura, hogy reggelente általában 4,7 körül mérek, és este lesz 6,2... ki érti ezt, pedig elvileg a reggeli szokott először elszállni ha baj van.

Sanyika, üdv itt! Ezt nem értem, ha 9,7-et mértek a két óráson, akkor hogyhogy a 200 g-os diétát javasolták??? Csak azért csodálkozom, mert nekem az előző terhességnél 8,5-re is a 160 g-osat kellett tartanom... ha mégis ezt kéne tartanod, akkor szívesen mesélek, leírom, hogy miből mikor mennyit. De biztosan mások is. :)
Ételkitalálásban szívesen segítek, egész sokféle ételt lehet főzni. Lisztet habaráshoz nyugodtan használj, mert az nem meghatározó mennyiség, csak tudd, hogy mennyi ch jut kb egy adagra. A nokedliről, tésztákról egyenlőre kénytelenek lesztek lemondani, mert amennyit abból megehetsz, azzal nem sokáig leszel jóllakva.
Érdemes például rakottkelt, rakottkarfiolt, rakottakármiket (nem krumplit) főzni sokat, vagy székelykáposztát, töltöttkáposztát, sóskát, főzelékekből sokfélét főzni. Hüvelyeseknél kell kicsit jobban odafigyelni, mert azokban több a ch.
Előzmény: sanyika2004 (913)