CBNora Creative Commons License 2007.08.24 0 0 3329
A képen a futóbabod nagyon szép, még biztos fog teremni.
Gödöllőn lakunk. Erős a szivattyúnk, sokat tudtunk locsolni. Szerintem a talajtakarás is sokat számított, nemcsak nedvesen tartja a talajt, nem is forrósodik fel annyira, mint egy csupasz homok. Azonkívül hideg patakvölgyben lakunk, ez idén előny volt, de amúgy szívesebben laknék kevésbé fagyos helyen. Gránátalmával például nem is próbálkozom, pedig nagyon tetszik.
Idén először fog rendesen megérni a hosszúkás sütőtök. Már a második garnitúra is növöget, ezek már valószínűleg nem érnek meg rendesen, de szerencsére zölden is finomak, csak nem állnak el sokáig.
Ha valami nem terem meg, nem szoktam a piacon venni, eszünk mást. Ha már annyi időt eltöltök a kertben, lásson is el mindennel. Igaz, hogy nem főzök minden nap, inkább a nyers zöldség a fontos. Kivétel a kukorica, évek óta alig terem, szép kövér üszög nő rajtuk. Valahol olvastam, hogy fiatalon ehető, de nem kísérleteztem üszögpörkölttel. Valószínűleg a kukorica nem szereti a nálunk szokásos sűrű ültetést és az itt-ott meghagyott különböző nagy virágokat, de ezen nem szeretnék változtatani, inkább veszek kukoricakonzervet. Mindig ültetek tartalék növényeket, ilyen most a rózsaszín retek és a fiatal uborka, ezekre főleg akkor lesz szükség, ha a paradicsom netán tönkremegy, bár idén már valószínűleg marad elég, akármilyen időjárás jön.
Mióta látom, hogyan permetez a szomszédasszony, jobban megbíznék az ellőnőrzött nagyüzemi termesztésben, mint a piaci zöldségekben. Ha a piacon látnám, ő lenne az az az aranyos nénike, akitől mindenki szívesen vásárol. Közben összevissza fújkálnak mindenféle lejárt szert egymás után többször is, a krumplival együtt a maradékkal a céklát, bizos, ami biztos, a gyülmölcsfával együtt mindent, ami alatta van.

Előzmény: zsebi41 (3320)