fatema Creative Commons License 2007.08.24 0 0 2083

Én veled értek egyet,és már régóta foglalkoztat az,hogy vajon miért nem képesek a fiatal szülők a gyerekeikhez igazítani a nyaralásaikat,legalább,amíg kicsik? Amikor a repülőn látok rémült csecsemőt sírni a zúgástól,és a fáradt vagy unatkozó két-három évesek rugdossák az előttük ülők derekát,(nem ők a hibásak! ) mindig azt érzem, hogy ez színtiszta önzés, mert a szülők Egyiptomba meg Madeirára cipelik a kicsiket,akik semmit nem fognak élvezni belőle,mert nincs homokos tengerpart Madeirán mondjuk,és dögmelegben a sivatag sem épp csecsemőnek való hely. NEM IGAZ,hogy élvezik! Mi se mentünk a gyerekek nélkül sehova. De igen, igazad van, előbb volt a Balaton, az Őrség, aztán az osztrák alpesi panziók ,aztán a homokos tenger, nem túl messze, és a nagyvilág csak akkor, amikor már van értelme,mert maradandó az élmény,és fogékony rá a gyerek. (így se emlékeznek mindenre mellesleg) Addig ezekről lemondtunk,mert a GYEREK volt az ELSŐ , és nem a mi kalandvágyunk! Aki ezt nem érti, az ne szüljön addig gyereket, amíg nem tudja magát háttérbe szorítani. Pici egyereknek az az érdeke,hogy biztonságban legyen, együtt a szüleivel, és ne tegyék ki félelmetes dolgoknak, ne kelljen a megszokott napirendjét felrúgni, pláne időeltolódással,tengerentúlra cipelni.  

Másik dolog,hogy nálunk is kezd terjedni a nyugati módi,hogy a kicsik azt csinálnak,amit akarnak,liberális nevelés címén. Voltunk úgy egy kompon Írország felé, hogy 4-5 pelenkás korú mászott a fejünkön és rúgta a vesénket,és senki nem szedte le rólunk őket,csak egy bocsánatkérő mosoly volt: "hát ilyenek sajnos .." Ha én elviszem a gyerkemet, akkor előtte már szocializálom ,hogy mások nyaralását ne tegye tönkre, de nem is volt ilyen gondunk a sajátjainkkal, mert megvolt a fokozatosság. Én megértem, ha valaki csendre vágyik, és nem a más neveletlen gyerekére. Ez elvárható egy szülőtől, csak sajnos ma az a trendi, hogy a szülő is nyaral címen nem hajlandó a gyerekét fegyelmezni!

Természetesen nem zárom ki ,hogy másoknak másképpen is bejött a dolog, de azt nem tudom megérteni,ha 3 pici gyereket a hátára vesz valaki, csak azért,mert neki most muszáj elrepülni mondjuk az Andokba ..!

Bocs hogy hosszú voltam,de ez már rég a bögyömben van.

Előzmény: borzimorzi (2075)