:-))
Neked objektivitás volt a jeled már az oviban is, az tuti. :-)
Igyekeztünk abszolút elfogulatlanul, de azért kritikusan szemlélődni. Az edzésről annyit, hogy nem csalódtunk Simonban, Nuberben és Benczében sem (na jó, Zében egy picit :-) ).
Tudom, Muppet-show.
A két visszatért saját nevelésű játékost biztos sokat fogja használni Goran, mert bármit mond is, ők vakon végrehajtják. Dávid Geri a szezon kellemes meglepetése lehet(én többre tartom, mint Sporttárs), Sóskában viszont nem látom a kecskeméti kitérő jótékony hatását..
Az edzésen legtöbbször elhangzott szó a "Szabó" volt. Ezzel el is árultam, hogy kinek kellene a legtöbbet fejlődni..
Hanga 20 éves korára a magyar mezőny meghatározó játékosa lehet, ha...
A szerb bedobónkról elöször annyit, hogy rutinos. :-)
Nem az az amerikaiak által kitenyésztett izomgolyó-típus. Néhány passzát és a vajkezét elnézve, olyan Lukjanec-Alekszics keveréknek tűnik (Papinak tetszeni fog). Kámánnál sokkal jobb lesz, már csak azért is, mert ő "fejben jugoszláv" és nem magyar..
Szerintem jó bolt volt, sok csapat meg fog lepődni, ha az alkatából indulnak ki.
(Egyébként darabos, mint Bodiroga)
Az új amerikai fiútól (persze, ha marad) elsőre mást vártam. Azt hittem, a tavalyi baki után keresünk egy Spivey szintű cselgépet. Maradjunk annyiban, hogy az új fiú Lowe-hoz képest előrelépés, de Spivey szintű potenciál (talán) nincs benne. Külsőre nem olyan 'vastag', mint Lowe, de hihetetlenül szálkás (tényleg olyan 'ipszilon' alakú), a vészhelyzet-párhuzam meg már el lett sütve. :-)
A csuklója valóban kiváló, Kennyhez képest felüdülés a dobóstílusa is. Szép magas ívben dobálgatott tegnap, igen jó hatékonysággal(a triplákat is beveri). Annyira azért nem villámgyors, ahogy a Hírlapban megjelent. (Donta Richardson pl. gyors volt a Pécsben, pár évvel ezelőtt)
Az indulósebessége viszont figyelemre méltó. A játékstílusa, a dobásai engem egyértelműen Cory Bradfordra emlékeztetnek. (Futtából elengedett triplák, azzal a furcsa "levegőben rugózássa", a betörései, stb.)
Jó volna látni, egy egész barátságos meccsen, hogy mire képes.
Az új centerünk elég picike és vékonka (ha valóban ő lesz). Miljkovics úgy látszik szerelmes volt McClendonba, a kérdés, hogy egy 12 pontos holland átlagból mit lehet kezdeni az erősebb magyar bajnokságban (és az 52%-os büntetődobás is inkább Flowers-es, mint McClendonos..)
Utolsó egyetemi éve:
http://sports.espn.go.com/ncb/player/gamelog?playerId=12328&year=2006
És a tavalyi (hollandiai) szezonja:
http://www.basketballsite.nl/febstats/gamebygame.asp?sz=0607&playerid=12_Henderson_Kenneth
Meglátjuk.