Stocz Creative Commons License 2007.08.21 0 0 7425
Ez sajna sokszor előfordul szélvédőcsere esetén. Vagy spórolnak a ragasztóval (ált. ez a helyzet), vagy egyszerűen nem nyomták oda rendesen.
A javítás módja általában az, hogy a hibás helyre benyomnak még egy kis ragasztót. Ez rövidebb-hosszabb ideig orvosolja a bajt. Ha szerencséd van, akkor hoszabbra.
Azt javaslom, hogy belülről - óvatosan - nyomkodd meg a szélvédőt kifelé. Ha nem mozog, akkor a fenti javítás is megfelelő lehet. Ha mocorog az üveg (furcsálod? Hidd el, van ilyen!), netán a szivárgó hely környékén elkezd újabb helyeken elengedni a ragasztó, akkor mindenképpen szedesd ki, és csinálják újra.
Az a gáz, hogy ha nem csinálják meg lelkiismeretesen, akkor egy idő után a keret elkezd rozsdásodni (na ettől is be fog ázni), vagy már az elején nem tapad oda a ragacs (felület előkészítése). Ezért javaslom, hogy mozgasd meg.

Gondolom nem javítottam a kedveden. Bocs.
Az előző kocsimon én is végigjártam ezt a mókát, még úgy is, hogy ismerős szerelő csinálta. Nem egy leányálom. Azóta is sikongatva elszaladok, ha szélvédőcseréről van szó.

Szebb napot!
Előzmény: Giovanni75 (7424)