oleandro Creative Commons License 2007.08.17 0 0 16756
Én is láttam, és csodálkoztam.
Azért tapasztalataim szerint ezek a leanderek tényleg többet bírnak, mint általában gondoljuk. Idén nyáron, volt, hogy a legnagyobb hőségbern is csak kb 3 naponta jutottak vízhez. Van, hogy lekókadnak, és elefonnyadnak a virágok, de locsolás után helyrejönnek. És ettől még nincs levélsárgulás. (az egy következő fázis: amikor júniusban Nápoly-ban voltunk, apám nem jött locsolni pár napig, mert Érden akkora eső volt, hogy csak na, és azt hitte - persze tévesen - ,hogy nálunk is volt . Nos, akkor tényleg volt levélsárgulás, de az a kiszáradás következő fázisa.)

Idén nálam a levél is szép, és a virágzás is( igaz, a múlt heti 5 centi eső egy kicsit megritkította a virágözönt). Nem gondolom, hogy ez vagy-vagy kérdés . Nálad inkább a sok árnyék lehet a probléma (bár nem észleltem, hogy jogosan van hiányérzeted), és emaitt talán tényleg beérnék kevesebb vízzel is.
Egyébként most majd megint nem leszünk, úgyhogy újabb palackokat keleltt installálnom víztartálynak a legnagyobbakhoz, mert most holnap reggeltől kedd délutánig kell kibírniuk - és a lehülés mégsem jön.
Előzmény: anblock_italia (16748)