fityka vagyim Creative Commons License 2007.08.16 0 0 1476
És mennyi az a maradék 50%, amit neked kellett kicsengetni? Meg mi az, hogy 50%? Ha nincs garancia, akkor ne térítsenek semmit, ha meg jár, akkor fizessék az egészet. Nekem ez így nem kerek. Magyarországon sajnos másképp vagyunk a vásárlók jogaival, mint Németországban. Szerintem kint ezt szó nélkül megcsinálták volna gariban. Ha én a saját helyemben lennék, azér' megkérdeznem a németeket, hogy a kuplung akkor most szopó alkatrész, vagy nem. -:) Egy emailt megér.
Egyébként én is jártam így, motorral. Németországban vettem használtan, 1 éves kora előtt elfolyt a hátsó lengéscsillapítóból az olaj. Bementem a Spirrohoz ( a magyar importőr), egyből a jó magyar hozzáállással fogadott: Ott érvényesítsem a garanciát, ahol a motort vettem. Mondom neki, hogy van rá EU garancia, két éves koráig. Hát az őt nem érdekli. Írtam egy mailt a német importőrnek, az meg visszaírt a magyarnak javítsa meg garanciában, ingyen. Megyek vissza a Spirrohoz, hímezés-hámozás, hogy akkor tulajdonképpen mégis fizessem ki az 50%-át. Kénytelen voltam kifizetni, mert használni akartam a mocit, és ha nem fizettem volna, szerintem még a mai napig se érkezett volna meg az alkatrész Németországból. Azért az 50%-ért meg kiszedtek egy lengéscsillapítót a készleten lévő egyik motorból, és betették az enyémbe.
Előzmény: gaba01 (1472)