„A kormányzat azért van, hogy védjen minket egymástól. Akkor lépi át illetékességének körét, amikor önmagunktól akar bennünket megvédeni.”
Ez jópofán hangzik, de szerintem így leegszerűsítve, alapvetően téves. Ezzel a felkiáltással el kéne törölni a kormányzati dohányzás vagy alkoholellenes kampányokat, az egészséges életmódra irányuló lépéseket, kampányokat, a környezetvédelmi felvilágosítást stb.
Olvastam már itt a neten is egy - szvsz szerenscétlen balfék - fickó ámokfutását, aki személyes szabadsága alapján röviden "egészségnáci"-nak titulált mindenkit, aki felhívja afigyelmét, hogy a dohányzás talán mégse olyan egészséges, mint ő gondolja... Egészségdiktatúráról beszélt stb.
A másik aspektusa a dolognak, hogy az ember társadalomban élő lény. A társadalomnak igenis köze van hozzá, hogy én mit csinálok magammal. Mert a közösség joggal elvárja, hogy azért cserébe, amit én kaptam nyújtsak is.
Szóval azt gondolom, hogy így leegszerűsítve ez nem igaz. A mértéken lehet vita, sőt kell is vita legyen.
Üdv:
halihó