Boarhunter Creative Commons License 2007.08.15 0 0 1545
De ahhoz, hogy véleményt alkothass legalább egyszer illene megkóstolni...

Ha ez meghívás volt, köszönöm, egyszer arrajártomban bekopogtatok :-)))
Ha viszont arra gondolsz, hogy magát a busát kellene megkóstolnom, arról már beszéltünk, hogy vannak ezirányú tapasztalataim. Gyerekkoromban a Desedán sok busát fogtunk, és szegény édesanyám próbálta mindenféle formában elfogadtatni a családdal, kevés sikerrel.
Hozzátartozik a dologhoz, hogy ezek jócskán tíz kiló feletti példányok voltak. Próbáltam viszont később-hála a magyar halkereskedelemnek-kissebb egyedeket is, de nem fogott meg a dolog. Én a halat nem szeretem fűszerezni, a saját ízéért eszem, de ez a busánál nem jött be. Az egyetlen elkészítési mód, ami elfeledteti az emberrel, mit is eszik, az az agyonfűszerezett halfasírt, de az meg nem az én világom.
Hallottam viszont füstölt busáról, azt egyszer megkóstolom.
Egyszer-de már meg nem mondom, hol-olvastam egy cikket, melyben a szerző betért egy halételeket árusító vendéglőbe, talán szlovéniában. Elétárták a választékot, debizony eléggé kornyadoztak a tálon a tengeri gezemicék. Arra a kérésre, hogy ő valami frissebbet enne, a vendéglős elszalasztott egy suhancot, aki rövidesen egy élő busával tért vissza. A szerző-jó magyar módjára-nem volt túlságosan elragadtatva, de a vendéglős megnyugtatta, és megengedte, hogy végignézze az elkészítés folyamatát.
Nem emléxem az egészre, de tudom, hogy kiemelt fontosságú volt a hal tisztítása, folyóvíz alatt, mert így állítólag a kellemetlen szaga nem jut be a húsba. A végeredmény- a szerző szerint-meglepően jó lett.
Előzmény: Dydand (1544)