szaki_pali Creative Commons License 2007.08.14 0 0 2645
bocs fiúk de én vitába szállnék!

A kénezéssel egyetértek bár szerintem vörösre jellemzőbb lenne a kénhidrogén jelenléte, hamarabb besokall belőle.

az éréshez inkább rézre lenne szükség. ha a vesszőérésről beszélünk akkor azzal kell permetezni. egyébként már én is hallottam róla de felénk ez nem jellemző. A permetezésnek talán akkor lenne értelme ha pontosan az ellenkezője lenne az időjárás. esne vég nélkül, hogy elkerüljük a fertőzéssel járó lombhullást azért a fellépő peronoszpóra kivédésére a vesszők beérésére adagolható a réz. de hiszen most olyan meleg volt, hogy nem kell attól félni hogy nem lesz a vesszőnek ideje beérni. úgy néz ki a termést és ezzel a nagyobb feladatot a tőke megoldotta. a kisebb rész a vesszők rügyek érlelésére lesz még bőven ideje. de attól sem kell tartani (egyelőre) hogy a gomba elvisz mindent. egyébként meg ha most nem tudja a vesszőket beérlelni akkor megette a fene, akkor valahol máshol kell keresni a probléma gyökerét.

egyébként pedig sztem most a fürtöt kell védeni elsősorban a penésztől. az erre való szerek között pedig található jócskán olyan készítmény mely viszi a peronoszporát. tehát a levelet is védjük. következéképpen nagy valószínüséggel sokáig megmaradhat és beérhet.
Előzmény: Törölt nick (2644)