Én házilag oldottam meg a karnisok felszerelését, jóapámmal ketten ügyeskedtünk egy-két órát. Magunkat ajánlani nem tudom, viszont a következő tapasztalatokat megosztanám:
1. Némelyik ablak mellett közvetlenül vasbeton pillér van. Ha van képed a ház építéséről, akkor megláthatod, hogy mi a helyzet a te lakásodnál. Téglához megfelel valamelyik ismerős, meg az ő barkács fúrógépe, de a vasbeton részeken inkább komolyabb fúrógéppel/fúrókalapáccsal érdemes próbálkozni.
2. Ha mennyezeti karnist szerelsz, akkor az mindenképpen vasbeton fúrást jelent. Erről egy-két fórumlakónak elég kellemetlen tapasztalatai vannak, mivel kemény az anyag.
3. Mi feleztük a mennyezet és az ablak fölső pereme közti távolságot (24/2=12cm) és oldalirányban ugyanilyen távolságot tartottunk - így kaptuk meg a lyukak helyét. Egyszerűen így tűnt arányosnak, ezért ragaszkodtam ehhez, viszont gyűrűs karnis használatával az 1,80-as függöny csak trükközéssel megfelelő: Az összehúzó szalagot szegés (visszahajtás) nélkül varrattam föl. Így is 4 centivel az ablakdeszka fölött végződik.