piglet Creative Commons License 2007.08.12 0 0 892

Nem kioktatlak, de lázadni okosan és intelligensen is lehet. Te pedig úgy viselkedsz mint egy óvodás. Ideírsz egy 9,49 mmol/l 2 órás terheléses értékkel, közlöd, hogy ez egy baromság, neked semmi bajod nincs, és hülyeség az egész, hogy ez nem jó a babádnak stb-stb.

Ok, tudom túltengenek benned a terhességi hormonok, és ilyenkor kissé túlérzékeny mindenki. És tőlem lehetnél akár egyetemi oktató is, teszek rá nagy ívben, nem attól lesznek értelmesek a kérdéseid és a reakcióid, hogy a diplomáid számát fitogtatod. Hanem attól, hogy hajlandó vagy elolvasni, amit leírtunk; normálisan kérdezel. Te egészen mostanáig nem kérdeztél, hanem csak pattogtál.

Ha elolvastad a topikot, akkor láthattad, hogy amikor megnyitottam, akkor az elsők között kérdeztem, hogy mi lesz a jó kis megszokott édes reggelimmel, mert én bizony akkor is és azóta is utálok felvágottat reggelizni.

Az már kérdés, hogy a fehérjével mi lesz. Hozzáteszem pont a fehérje, amit itt aztán ehetsz szinte korlátlanul. Húst, ami belefér, abban nincs CH. A tejtermékekben meg minimális. Én pl. ittam tejet a kávémhoz minden reggel, de ezt mindenkinek ki kell tapasztalnia. Van akinek nagyon megdobja a cukrát, van akinek nem. Érdemes beszerezni egy vércukormérőt otthonra, és méregetni. Elég hamar rá lehet jönni, hogy mi emeli meg extrán, és mi az ami nem. Görögdinnyéből pl. elvben csak 40 dkg-ot ehettem volna, CH szerint, ehhez képest ha dupla-tripla annyit ettem, akkor se történt semmi, mert a glikémiás indexe is alacsony, ráadásul tele van vízzel.

Azt is fontos tudni, hogy 10 dkg sült krumpli jobb, mint 10 dkg krumpliból készült püré. A pépesített kajáknak mindig magasabb a glikémiás indexe, mint normálisan.
Sajnos kétségtelen, hogy még manapság sincs tisztában egy csomó belgyógyász a normális diétával, és nyomják a régi verziót a ne egyél semmi édeset kategóriában.

A legjobb könyv:

Dr. Fövényi József-Papp Rita Cukorbetegek új diétáskönyve

Előzmény: gambroso (884)