Shiro Creative Commons License 2007.08.11 0 0 891
A mesterséges édesitőszereknek nagyon sok ellenzője van. Én úgy vélem, hogy mértékkel bátran eheted. Én pl. sütöttem is vele, meg pudingot is csináltam vele, sőt kakaót is azzal ittam, meg hagyományos kakaóporral hmmm... azóta nem is veszek nyulas kakaót, a gyerekeknek is hagyományosból csinálom, sokkal finomabb :o)

A túró-kontra-tej témát nem tudom pontosan, de azt hiszem, a lényeg a glikémiás indexben rejlik. Ez az index azt mutatja meg, hogy a termékben lévő szénhidrát milyen mértékben szivódik fel. pl. a lencse ch tartalma nagyon magas, mégis nehezen felszivódó, ezért lehet enni. A fehér kenyér, zsemle stb. viszont nagyon könnyen szivódik fel. A teljesen puhára főzött tésztából kevesebbet ehetsz, mint az olaszosan kicsit keményre hagyottból... stb.

A zsemlét pedig a Szegedi Gabonakutató Kht. fejleszette ki. Diabet mix (vagy valami ilyesmi) a neve. Ha felhivod őket, talán tudnak mondani pékeket, akik gyártják. Van lisztjük is.

Kérdezz nyugodtan, ha tudok, segitek.

S.
Előzmény: gambroso (890)