kisidi Creative Commons License 2007.08.11 0 0 16586
Ma teljesen kiborultam. Lehet, hogy hülye vagyok, de még pityeregtem is miatta. Ugye sejtitek már mitől? Hát igen, szembesülnöm kellett a szomorú ténnyel, hogy engem sem került el a leanderrák.
Pedig az idén először sikerült úgy eltalálnom a tápozást, hogy alig volt sárga levél, máskor meg minden reggel marokszám szedte le. Most egy pár napja kezdte el, valószínüleg, mert telis- tele voltak magtokos bugákkal. Ezeket kezdtem leszedni ma reggel, két diszperzites vödör lett tele, és akkor kezdtek bizonyos bugákon gyanus szürke dudorok feltünni. Semmi kétség, azóta visszaoovastam, oldalakat nézegettem, sajna ez a valóság.
Aztán átnéztem jobban és ágakon is gyanús dolgokat találtam. Most így jobban visszagondolva, és analizálva önmagam, azt hiszem amiket a letört ágak csúnya forradásának véltem az nem csupán az volt, csak strucc módjára a földbe dugtam a fejem és reménykedtem...
Az más kérdés, hogy eldöntöttem, hogy NEM FOGOM KIDOBNI ŐKET! A szívem csavarodna ki tőle. Sok emlék meg minden. Mert amit veszel az általában pótolható, még ha várnod is kell egy bizonyos színre, de amit kaptál olyantól aki neked kedves, az nem pótolható.
Ráadásul mind kb.20 db nagy növény már. A legtöbbjük egymás mellet áll, nem beszélve a téli teleltetésről, amikor össze vannak zsúfolva. Nem sok a remény, hogy nem terjedt tovább, vagy fog. Szóval AI. a kis csillagvirágút, bár nem láttam rajta, nem merem ezekután átadni. Pedig jó lett volna, ha tudok adni egy szuperleanderesnek olyat, ami talán még nincs. (Bár ez szinte lehetetlen:)
Azzal együtt lehet, hogy túlságosan felnagyítjuk ezt a problémát, mert itt a fórumon sem hallottam olyat, hogy a betegség miatt ne virágzott volna, vagy hasonló. De szépnek nem szép. bár a magtokok sem azok...
Szóval megtartom őket. Ami még nagyon bánt, hogy mit csináljak, ha valaki kér hajtást, nem leandermániásra gondolok, csak, ha egyszerűen szeretne egy növényt? Szerintetek elhiszik, hogy azért nem adok, mert beteg? Hiszen csak azt látják, hogy gyönyörűen virágzanak, illatoznak. Az idén is adtam szomszédnak, majd minden színből,- persze azokat is törtem, mert így könnyebben gyökeresedik állítólag. Lehet, hogy a nagyobb sérült felületen támadt a baktérium?
Baktériumölők nem segítenek? Mintha a g-portálos honlapon réztartalmú szerekről lett volna szó. Melyik és milyen dózisban esetleg?
Na, kipanaszkodtam magam!