"Na de ahogy ezt felvezeted, hogy te ugyan szadeszes voltál, de most hirtelen átlendültél a másik oldalra, és mindenről az ellenkezőjét vallod, mint a szadesz, ami hagyján, de a szöges ellentétét annak, amint a liberálisok? Ki veszi ezt be?"
Éppen arra jöttem rá, hogy egy valódi liberális nem vallhat olyan dolgokat és pláne nem mentegethet olyan ember- és nemzetellenes törekvéseket, amik kezdenek elharapózni az SZDSZ tájékán. Nem volt ez mindig így - Kis Jánost, TGM-et például ma is becsületes embernek tartom, akármennyire nem értek egyet pl. TGM-nek egy rakás szerepvállalásával.
A célom a szabadság. Szabad ország, szabad emberek, szabad szólás, szabad választás (nemcsak képviselői, hanem pl. élelmiszer is).
Ebbe nekem nem fér bele az a koncepció, hogy folyton-folyvást létező vagy nemlétező EU-előírásokra hivatkozva korlátozzanak újabb és újabb dolgokat, hogy szabálytsemsértőkre fejmagasságban lövöldözzenek a rendőrök, hogy politikai nézeteik miatt hurcoljanak meg becsületes embereket, hogy birkózóknak sakkversenyeket, sakkozóknak birkózóviadalokat rendezzenek, ahol mindenki szabadon megküzdhet a túléléséért.
Nem egyik pillanatról a másikra jöttem rá, hogy a szép jelszavak mögött milyen ordas emberek milyen ordas érdekeiről van szó - szép fokozatosan. Először el sem hittem, aztán egyedi esetnek tartottam, utána azt hittem, a másik sem jobb, majd már elkezdtek gyanússá válni, a szenvedélyes igazságbeszédet követő Révész Mártíriuszos szemkilövős akciósorozattal pedig kinyílt a szemem, hogy kikben is bíztam korábban.
Az, hogy ezekről a gondolataimról érdemes volt-e topikot nyitni, majd kiderül. Egyszerűen csak elmondtam a véleményem, a kérdésekre próbáltam / próbálok válaszolni, és a többi, ahogy az egy fórumon lenni szokott.