Sziasztok,
Ha az 1-es épületből indulunk, indultok ki, akkor talán segíthet, ha leírom, nálunk hogy ment:
- Első átadási időpont 2006.12.31
- Ezt szerződés alapján csúsztatták 2007.02.28-ra (kb dec 20-án). Ez a dátum teljesíthető is volt, február elején voltunk a lakásba, ami már (!) meszelve volt, és kb tényleg 1 hónapnyi meló lett volna vele
- A 2007.02.28 dátumot csúsztatták 1 hónapot (kb ekkor volt az Európával a probléma)
- Ezután májusba személyesen elmondták a kivitelező váltást, és júli 15-re beszéltük meg az új átadást, amihez képest 3 hetet csúsztak.
Összegezve, leszámítva a kivitelező váltásból származó kb 3-4 hónapos csószást (itt bőven rászámoltam), kb 3-4 hónapot csúszott az átadás.
Ha megnézitek a www.liliomdomb.hu oldalon az épületünkről készült felvételeket, az 1-es tavaly ilyenkor már jobban állt, mint most a 3-as, és alapból kb 1 év különbség volt a kettő átadása között, tehát szerintem lesz ott is csúszás. Igaz azt is figyelembe kell venni, hogy a mostani kivitelező sokkal jobb, és már van tapasztalat az első 2 épületből, illetve nem kell javítani az előző hibáit.
FONTOS azt is itt megjegyezni, hogy az ismeretségi körömben sokan vettek, vesznek újépítésű lakóparki lakást, és volt olyan ahol 2 év csúszás volt, de kb átlag fél év mindenhol volt.
Gondolom, nem véletlenül van benne a szerződésben, hogy 90 napot minden szankció nélkül csúsztathat a Liliomdomb (ebben is jók, mert láttam már olyat, ahol ez alapból 180 nap volt). Ha erre még rászámoljátok azt a 30 napot, amit kötbérfizetés nélkül csúszhatnak, ki is jön a kb 3-4 hónap. De hangsúlyozom, hogy még mindig szerencsések vagyunk a többi lakóparkhoz képest. Biztos ti is hallottatok már olyat, hogy fel sem épült egy lakópark, ez itt biztos, hogy nem igaz, élő példa az a 2 lakó, akik már hetek óta bent laknak. :)