athos777 Creative Commons License 2007.08.09 0 0 2463
általában igaz, hogy a fekvenyomás mozdulatának alsó régiójában jobban dolgozik a mell, a felső részében a tricepsz. ezér sok profi testépitő a fekvenyomást men fejezi be, csak 3/4ig nyomják vissza a súlyt. igy kikapcsolják a tricepszet (persze nem 100%ig), valamint az izületeknek (könyöknek)is előnyösebb. a szélesfogás szintén csökkenti a tricepsz szerepét.

a szűknyomást tricepsz gyakorlatnak dogmatizálják, de a mellizom azért itt is jelentős szerephez jut. sok ismerősöm a szűknyomást nem engedi le teljesen, mert ilyenkor nem a mellet célozza.
személyszerint én franciarúddal szoktam szűkennyomni (tudom, furán hangzik), nekem valahogyan az jobban kézreáll leengedéskor. valamint a mellem belső részét is nagyon jól edzi ez a fajta nyyomógyakorlat.

ha egy napon edzed a tricepszedet a mellel, akkor ez egy frankó átvezető gyakorlat is lehet.
a nyomógyakorlatokat én a helyedben 1 napra tenném, mell váll tricepsz, és a húzó jellegűeket egy másik napra (hát, bicepsz)

nem tanácsolok semmmit, csak azt, hogy próbálgass. ruddal szélesfogással, vállszéles fogással, szűken, stb. a tapasztalat fontosabb, mint egy pár szó egy idegentől.
A változatosság gyönyörködtet, és a test is jobban reagál a válltozó terhelésre.
Előzmény: Törölt nick (2462)