Törölt nick Creative Commons License 2007.08.08 0 0 2460

Uhh, látom nem sokat változott a garnitúra, a nagy testedzők még mindig itt vannak..

Sziasztok!

Jópár hónapja nem írtam ide, egyszerűen nincs időm, de most ismét a segítségetekre/véleményetekre lenne szükségem.

Magamról csak annyit, hogy egy kis településen, magamban edzek egy lyukban, limitált lehetőségekkel: van egy fekpadom (nem állítható), két egykezes és egy kétkezes rudam.

Ehhez sikerült szereznem nemrég egy franciarudat, nameg egy szebb napokat is megélt régi fekpadrendszert, ami kábé 30 fokban (inkább 25) dönthető (maszek úton), és a végén van egy SCOTT-Paddá alakítási lehetőség, a másik végén pedig egy csiga található, amin lehúzásokat tudok csinálni, a hátam erősítendő.

Alapvetően kétfajta edzésnapom van: HÁT/VÁLL/TRIC és MELL/BIC.

Ezen sokat diskuráltunk már, én a lábamat a kosárlabda miatt nem edzem, illetve ez hülyeség, amiatt nem jut rá időm. Ugorjunk.

A melles napomon 3 féle mellgyakorlatot csinálok:

fekvenyomás, a ferde padon fekvenyomás egykezes súlyzókkal, illetve tárogatás szintén a ferde padon. Mégis úgy érzem, hogy a vállam túl sokat kap. Próbálok összpontosítani meg minden, de a bal (gyengébb) vállrendszerem néha sajog. :-)

Nos, az lenne a kérdésem, hogy mi lenne, ha a ferde padon való egykezesekkel történő nyomogatás helyett szűk fogással, kevesebb súllyal a klasszikus fekvenyomást csinálnám? Az gondolom kevésbé hatna ki a vállamra, nemigaz?

Biztos lesznek még kérdéseim, de most ez a legfontosabb, ami érdekel.

THX előre is