Sziasztok,
Egy darabig a mostani az utolsó nyugis ebédem. Ma jönnek a srácok. Hát az ő ruháiknak még gyorsan neki kéne ugranom. Meg a zokniknak. Nálatok is van egy fekete lyuk, ahova eltűnnek a párok??
MOna,
Norbi tényleg nagy gyerek, de bizonyára ti sem vagytok aprók. Ismerek hasonló alkatú gyereket, mint ő, no de mindkét szülő eléggé megtermett, apuka 2méter fölött van és nem is sovány.
PISKO,
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat. :-)
Úgy tűnik, Karsa is a szopást részesíti előnyben, mikor fogzik. Csakhogy hiába jön a nyála, foga még mindig csak hat van. Somának legalább kijön egyszerre néhány, de neki megindul, leáll. Megindul, leáll.
Súlyban mi is kicsivel 10 kiló fölött járunk. Én tényleg igyekszem enni adni neki, és végül is általában eszik is, napi 2 dl joghurt, pár szem gyümölcs, néhány kanál zabpehely, és a főétkezésekkor húsos-zöldséges pempő meg még a mi levesünk leve délben. Néha kap tejbedarát gyümölccsel (ugyanis ha kemény, akkor már nem eszi meg, tehát megturmixolom neki egy kevés reszelt almával, nektarinnal, sárgadinnyével, körtével, mikor mi jut). Igazából a joghurtot is ezekkel a gyümölcsökkel eszi, esetleg banán+narancs kombináiójával. Inni is iszik - de csak vizet (annak is nagyon örülök). Jó lenne végre a tejre rákapatni, de ha nem víz van a pohárban, bele se kóstol.
Viszont már megnyálazza a kiflit, zsömlét (aztám kiköpi, de mégis van haladás!).
Undor: én annyira nem undorodom semmitől, mikor volt csótány, azt is összenyomtam puszta kézzel, mert különben bottal üthettem volna a nyomát. Nem örömmel persze (azért perverz sem vagyok ;-)). Ami idegesít, az a szúnyogzümmögés este, alvásidőben. Pedig nem szeretnek a szúnyogok annyira, de akkor is utálom, ha megcsípnek.
Bölcsőde: hihetetlen, nem? Itt megy a szöveg arról, hogy az a jó a családnak, ha anyuka nem szakad el a munka világától, akkor nem élnek szegénységben a gyerekek. De ha nincs hova tenni a dedet? Megfoganáskor menjen az ember helyet foglalni a bölcsiben??
A skandináv modell pont arról szól, hogy sok állami gyerekintézmény, jó színvonalon, és rugalmas munkabeosztás. Vagy ez annyira drága? Úgy sejtem, hosszú távon nem. Én pl. olyan jól ellennék központi ünnepségek és egyéb pénzkidobások nélkül!