Ha a szomszéd nem küldte volna azt a fenyegető levelet, akkor akár még arra is hajlottam volna, hogy a tag se nem rosszindulatú, se nem antiszociális, egyszerűen csak nem akarja, hogy belássatok hozzá. Ugyanis az, hogy a szomszéd átlát vagy túl közel van, sokakat zavar. Engem is rettenetesen zavar, ha a szomszéd átlát, vagy akár ha az utcáról belátnak. Feltételezem, hogy a tujákat is tipikusan azért ültette, hogy ne lássatok át, és nem azért, hogy idővel letolja a tetőt -ami egyébként nem fog megtörténni-. Az más kérdés, hogy a dolgot kicsit intelligensebb módon is el lehetett volna intézni. Szólhatott volna nektek, hogy valamilyen takarást akar azon az oldalon, mert fontos számára a privacy..
Aztán valamilyen közösen összehozott megoldással mindenki megnyugodott volna.
Kis kitérő, de azért elmondom, hogy ez a jelenség elég gyakori. Amikor valaki már hosszú évek óta lakik egy olyan helyen, ahol a szomszédban nincs senki, akkor óhatatlanul megszokja ezt a helyzetet. Aztán mikor a szomszéd telek elkel, és új emberek, építkezők jönnek, akkor a helyzet megváltozik. Akinek fontos a privát szféra, az nem örül annak, ha holnaptól mindenki bebámul a kertjébe. Építkezőknél meg jönnek a munkások (sokuk sajnos kifejezetten suttyó, nálunk nyáron a feleségem nem mert kimenni nyári ruhában a kertünkbe, mert többször beszóltak neki, annak ellenére, hogy kisgyerek is van). Később aztán az egész család és a haverok is jönnek nézelődni az új házat, úgyhogy lesz forgalom rendesen. Persze ez vele jár, és ez természetes. De az is természetes, ha ettől valaki meg akarja magát kímélni. Nálunk is ez történt, és megmondom őszintén, én is falat emeltem. Nem azért, mert bajom lenne a szomszéddal, sőt, teljesen jó a viszony, még antiszociálisnak sem tartom magam, de a kert számomra a nappali meghosszabbítása, tehát magánszféra, ennél fogva rettenetesen idegesít, ha idegenek belátnak. De ismétlem, még ha ebben a cipőben is jár a szomszédod, akkor is illett volna ezt civilizált ember módjára lerendezni. Én is megbeszéltem az új szomszédokkal a dolgot, amiből végül egy dróthálós kerítésre applikált dupla rétegű 2méteres nád + vadszőlő futtatás +fagyal hármas lett. Átláthatatlan. És mindenki örül, minenki jóban van.
Esetleg tudakold meg, mi volt a célja a tuja sorral, de aligha más, mint takarás. És ha igazam van, akkor talán közelebb juttok egy mindenki számára megnyugtató megoldáshoz is.;-)
Egyébként ha rajtam múlna, én nem így parcelláznék. Minden telek között kellene legyen egy 3méteres holt sáv. kb. tizedére csökkenne a szomszédviták száma.