sz_attila Creative Commons License 2007.08.07 0 0 1130

Hol próbáltál köveket szerezni? Kertészetben? Ott bizony nagyon drága. Én annak idején egy közeli kőfejtőből hozattam teherautóval. Azt persze nem tudom, hogy felétek milyenek a lehetőségek.

Ülepedésre szerintem nem kell várni, egyszerűen az épités után-ültetés előtt alaposan belocsoltuk és akkor ülepedett, utána ültettük. Persze nem árt, ha télen ülepszik, nem kell elsietni az ültetést, télen úgyse fogtok benne gyönyörködni :)

Az igazi sziklakerti növényeknek nem kell sok talaj. Sőt vannak olyanok is, amelyek kifejezetten "utálják" a sok talajt - van egy ilyen Euphorbia fajunk, pontos nevét nem tudom - ezt ha nem ülteted sziklák közé kifejezetten egy hasadékba, egyszerűen elpusztul. A sziklakerti növények zöme kúszó, alacsony növésű, növénypárnát képez. Ezek szépen elterülnek a sziklákon. A csenkeszeknek több talaj kell, de nem baj ha nincsen sok, legalább nem növik be az egész sziklakertet. Nálunk legalább 8-10 csenkeszfaj diszeleg a sziklakertben, ezek nélkül el sem tudnám képzelni.

Ha veszel egy fajtából többet, akkor nagyobb távolságra ültesd őket egymástól. Általánosan érvényes, hogy a sziklakertet telepitéskor "szellősen" kell beültetni - szóról szóra ide-oda egy-egy növényt, mert mint már irtam, ezek egybe fognak nőni, túlságosan is :) Csoportba azokat kell ültetni, amelyek esetleg nem terebélyesednek, bár ilyen most nem nagyon jut az eszembe.

Előzmény: bvera27 (1129)