Jacques de Molay
2007.08.07
|
|
0 0
2018
|
Seanka válasz | megnéz | könyvjelző 2007.08.07 13:32:41 (2995)
Hmm. Én tipikus bartelos magyar vagyok, lehet azabaj, de:
Napi 2 ezer forintból két felnőtt jól tud lakni, ha boltban vásárol és otthon készíti el az alapanyagokból az ételt. Ha megnézzük egy átlagos ebéd elkészülésének ideje olyan másfél óra, az meg nem a világ. (kb. ennyit simán vársz egy tavernában is össz/nap amikor kihozzák...)
Mindenki eldöntheti, hogy miért megy Görögbe és mire költi a pénzét, de szerintem a legértelmesebb megoldás a boltban vásárlás/apartmanban főzés, hiszen mindegyik apartmanban van erre lehetőség.
Egy kis fejszámolás (2 főre):
Reggeli, taverna: 10 € Ebéd, taverna: 20 € Vacsora, taverna: 25 €
Ezt csinálod egy héten keresztül: ( 10 € + 20 €+ 25 € ) * 7 = 385 € ami durván 100.000 forint.
Ha megveszed boltban az alapanyagokat és azt a 1,5 órát nem tavernában várakozod le, hanem az apartmanban fordítod főzésre akkor megúszod a hetet max 20.000 forintból...
Enni kell meg muszáj meg persze jó dolog, de én speciel nem ezért megyek oda, főleg, hogy a fetán kivül semmi nem ízlik görögöknél :) A főzéstől meg még senkinek nem tört le a keze, úgyhogy ha valaki hatékony költséggazdálkodással akar ott lenni és arra költeni a pénzét, amiért odament, az inkább tegyen úgy ahogy mi :) |
|