banditaaaa Creative Commons License 2007.08.06 0 0 171

Igen, megint csak igazat kell, hogy adjak, így közgazdász fejjel, de sajnos ez nem életszagú.. Az emberek nem gondolkodnak hosszú távon, nincsenek tartalékaik, nem foglalkoznak a devizakockázattal (sokszor em is értik mi az). A tőkehalasztott hitelekre is azt hiszik, hogy milyen jó, hogy x évig csak kaatot törlesztek, és alacsony a törlesztésem.. Arra nem gondolnak, hogy majdan éves kamatparitásra vált a hitel a tökehalasztott volta miatt és mikor visszaáll a tőkésített tartozás, akkor akáár 15 %-kla is több lehet a tartozás... kevesebb biztos nem...
És azt mondom, hogy ez a bankok hibája is, a téves marketingfogásaikkal, ügyeskedéseikkel, mert elhitetik veled, hogy a csupasz seggedre is kaphatsz lakáshitelt 0 ft önerővel... Na ezzel vannak komoly gondok.. Az emberek cak mennek a reklámok után és beszélhetsz nekik, náluk a lakás a lényeg é s nem holnap, meg nem egy év múlva, hanem tegnapra akarják...

És pont én mondom ezeket, mert az én lakásomon is van 15 milla hitel, minimális önerővel, csak azzal a különbséggel, hogy én a nem hiányzó önerőmet befektettem egy nagyon is jól hozó alapba, mert a lakáshitelbe csak 10%-ot kellett belerakni, így felvállaltam ezt a kockázatot... Ha nagyon megugrik a törlesztő, akkor előtörlesztek...
Azért az nem mindegy, hogy 8,5 M Thm-mel fizetek törlesztést, amit még el is bírok, a maradék önerőm meg szépen hoz 15-17%-ot...
sajnos hiába küzködsz, nem fogják ezt a részét soha megérteni, mert Magyarországon nincs pénzügyi kultúra....
Előzmény: Híd (170)