Babapiskóta Creative Commons License 2007.08.06 0 0 980

Szép jó hetet mindenkinek!

Szerintem továbbtanulni akkor érdemes, ha a későbbiekben szükség lesz a tudásra, vagy esetleg a papírra, esetleg annyira szeret tanulni az ember, hogy nincs meg nélküle :-)

Ha a papírra van szükség, akkor tényleg valamilyen nívós helyre kell menni, ha pedig a tudásra, akkor utána kell nézni hogy hol mit és KI tanít, és annak alapján dönteni. Az egyszerűbb "gyorstalpalós" tanfolyamoknak szerintem semmi értelme. Egy csomó időt elvisz, hülye tanárok oktatnak olyan anyagokat aminek semmi értelme.

Én láttam már pár ismerősnek pl. számvitel könyvét ilyen-olyan vidéki főiskolákról, és égnek állt a hajam a tananyagtól. Gondolom más tantárgyaknál is hasonló lehet a helyzet, arról meg nem is beszélve, ha eleve maga a tantárgy is hülyeség, nincs is rá szükség, de azért tanítják...

Persze mindenhol vannak ilyen töltelék tárgyak, csak nem mindegy a mennyiség.

Ja, és pl. adott képzést sem mindegy hogy hol hallgat az ember. Én decemberben fejeztem be egy képesítést, és a vizsgákon láttam (az közös volt az egész országban) hogy mennyire mást tanítanak vidéken és ott ahol én tanultam. A vizsga meg persze ugyanaz volt, így sokszor a vidékiek szívtak is nagyot...

Pár időpontot nem vetünk fel a talihoz?