lesifotos Creative Commons License 2007.08.06 0 0 1998
Megnéztem újra az általad kiemelt képeket és ismét semmi kivetnivalót nem találok bennük.

Az én fényképezőgépemre 10-500 mm gyt-ú objektíveket tudok rápakolni, ha még az 1,5x-en túl a kétszerezőt is felteszem, akkor a világítótorony tetején ücsörgő kismadár szempilláját is látod. Ellenben az említett képek valószínűleg egy mezei, zoom nélküli digifényképezővel készültek. Csinálhat bármit a tulaj, a messzi tárgyak messze maradnak.

A 1547-es világítótornyos képben mit szeretnél látni? Több hajót, vagy több eget? Mert az a torony nem lesz közelebb attól, hogy a kiránduló kiáll a képből. Kicsit szerencsétlen, hogy pont középen áll, de nehogy átmenjünk sznobba és megkövezzünk egy középkorú turistát, amiért nem használja pl. az aranymetszést.

Új ruhám: mi a gond, hogy nem állítva fotózott? A kép címéből is kitűnik, hogy nem a távoli, homályos domborzatot kívánta bemutatni, hanem a feltehetőleg ott vásárolt, neki tetsző ruhával szeretett volna eldicsekedni. Én is jobban örülnék tőlük a "nagylányom monokinizik" c. képnek, de az egy másik topik.

A képeken az illető belehelyezi magát a tájba. Mosolygása bizonyítja, jól érzi magát. Ha nem lenne a képen, akkor azt mondanám: vacak fotók, de technikailag annyira képes a gép. Így viszont hétköznapi turistaképek, amelyek bizonyítják, hogy az illető ott járt és jól érezte magát.

Biztos vagyok benne, hogy készültek olyan fotók is, ahol a hölgy nincs benne a képben, de számára töbletértékkel bírtak az őt ábrázoló felvételek, azért tett be olyanokat. Szerintem.

Előzmény: ercsibe (1997)