Steckdose
2007.08.05
|
|
0 0
66
|
Amennyire tudom, Svájcban a katonai karabélyát tartja otthon minden katonaköteles férfi. Hozzá a lőszert pontosan nyilvántartott, leplombált dobozokban kell tartani, és rendszeres időközönként ellenőrzés érkezik vizsgálni, hogy ép-e a plomba. Tehát szó nincs arról, hogy mindenki töltött fegyverrel kolbászol az utcán. Szerintem nagyon jó dolog a saját lőfegyver tartásának szigorúan szabályozott engedélyezése. De a kulcsszó a "szigorúan szabályozott"! Itt, a mutyik, a kiskapuk és a következmény nélküli bűncselekmények országában szerintem itt és most az öngyilkossági kísérlettel lenne határos engedélyezni a lőfegyvertartást. Ugyanakkor viszont a magyar Európa egyik legliberálisabb késviselési szabályozása, valamint gázpisztoly is különösebb fakszni nélkül tartható (otthon teljesen engedély nélkül, az utcai viseléshez pedig néhány darab ezresért engedélyt kell venni a rendőrségtől, amit szinte mindig megadnak). Szerintem nem az önvédelmi fegyverekre vonatkozó magyar szabályozással van a gond, hanem azzal, hogy a jogos védelmi helyzetet a magyar bíróságok általánosságban - nincs szebb szó rá - faszszopó módon ítélik meg, elsősorban, ha az ember cigány ellen védi magát (márpedig a mindennapi életben ez a gyakoribb eset). |
|