maestro Creative Commons License 2007.08.03 0 0 8969
Attól tartok, félreértésben vagy egyes fogalmak jelentését illetően. Konkrétan, a csúsztatás szót számomra ismeretlen értelemben használod rendszeresen. Nyilván én tudom rosszul, ezért megvilágítanád nekem, mit is értesz csúsztatás alatt? Köszönöm szépen.

Ami a leszbikusokat illeti: egészen pontosan ezt írtad: "Mivel a népesség tíz százalékát meleg és leszbikus emberek alkotják, a feminista nők között is akadnak leszbikusok." Ebből - nagyon durva közelítésként azonos népességen belüli arányt feltételezve - következtettem azt, hogy állításod szerint leszbikus is kb. 10% van a nők között. (A férfiak között csak egyetlen egyről hallottam, tudod, aki korábban cowboy volt* :-)

De most utánanéztem pontosan, idézek Oromontól: "Kinsey 4%-os homoszexuális férfiarányt, és feleekkora homoszexuális nőarányt talált. Önmeghatározás alapján a férfiak 2,8%-a, a nők 1,4%-a vallotta magát homoszexuálisnak, vagy biszexuálisnak (Laumann, Gagnon, Michael és Michaels 1994-es adata)." Annyiban tehát tévedtem, hogy nagyjából fele annyi leszbikus nő van, mint meleg férfi. De az összes számuk töredéke annak, amit írtál. a az össz lakosságban Kinsey szerint 2,94% homoszexuális, míg a másik szerzők szerint 2,06%. Hát, ez messze nem 10%, akárhogy is nézzük...

--------------------------------------------------------------
*: A kocsmában a pultnál egy cowboy-ruhás férfi üldögél. Odamegy hozzá egy nő és megszólítja:
- Mondja, uram, ön valódi cowboy?
- Igen, hölgyem. Teheneket tenyésztek a farmomon, egész nap kint lovagolok a legelőn, ahogy azt kell. Valódi cowboy vagyok. Egyébként, meghívhatom egy italra?
- Attól tartok, csalódást okoznék, tudja én leszbikus vagyok.
- Leszbikus? Az mit jelent?
- Tudja, én a nőket szeretem. Csak nők hoznak izgalomba, nőkre gondolok egész nap, nők ölelésére vágyom.
- Ahm. Értem.
Kicsit később újabb vendég érkezik, ő is megszólítja a férfit:
- Elnézést, uram, ön tényleg igazi cowboy?
- Hát, eddig azt hittem. De most már tudom, hogy igazából én leszbikus vagyok!
Előzmény: forintocska (8935)