SzJucus Creative Commons License 2007.08.02 0 0 16058
Sziasztok!
De, jó hogy rátaláltam erre a topikra! Egyből kérdeznék is!
Bevallom, alig olvastam vissza egy keveset, így ha esetleg lett volna a kérdésemre már valahol utalás, előre is elnézést kérek!

Szóval:
Ahány esetben Olaszországban vagy Görögországban jártunk, mindig hoztam magammal leander ágakat, 20-50 cm-eseket, hol az fiatalabb részekről vágva, hol az idősebb részekről.
Legutoljára Görögországból kb 60 ágat hoztam, a legkülönbözőbb színekben. Ott végig vízben voltak, az autóutat is kibírták, műanyag üvegben, ruhába csavarva hoztam haza őket, áganként felcimkézve, melyik milyen színű! (készültem!! :) )
Itthon egy darabig üvegben voltak elosztva, amíg nem jött ki a gyökerük. Utána egyforma módon elültettem őket.
A nagy problémám az, hogy eddig akárhányszor és akárhonnan is hoztam, csak a legegyszerűbb rózsaszínűek eredtek meg!!!! AZ összes többi megadta magát, miután elültettem őket, de volt olyan is, amelyik már az üvegből a szemétbe került, mert vagy elszáradt, vagy már nem is tudom, mi lehetett vele... :(

A jövő héten esetleg lehetőségem lesz megint hozni, csak már belefásultam, hogy sosem eredtek meg a különleges színűek!
Pedig hoztam már teljesen sötét bordót, gyönyörű citromsárgát (ilyent egyetlen egyszer találtam), nagyon szép barack színűt, fodros, bordó cirmos fehéret....

Mit csináljak, melyik részét vágjam le, hogy esetleg különlegesebb színű is végre kihajthasson itthon is?

Köszi a segítségeteket!