BobJudge Creative Commons License 2007.08.02 0 0 946

Egy vélemény a Leveses könyvről a Gasztroforum-ról:

 

KISS GYULA
HEJ, SZAKÁCSOK, SZAKÁCSOK…
LEVESEK


Egy közeli – leveseket igencsak kedvelő – barátomnak kezdetben majdnem a házassága ment rá arra, hogy újdonsült felesége – finoman szólva – nem született konyhatündérnek, így elmaradtak a kedvenc levesek. Ez a történet közel tíz éves és a frigy valószínűleg nem került volna válságba, ha az asszonyka olyan hiánypótló mű birtokába jut, mint a szerző „Levesek” című szakácskönyve. Jelentős gasztronómiai gyűjteménnyel a hátam mögött nyugodtan kijelenthetem, hogy soha ilyen részletesen, lényegre törően nem írták még le 700 leves elkészítését. A könyv fő erényei közé tartozik, hogy a magyar mellett a nemzetközi konyha remekeit is bemutatja. Nem csak azt tudhatjuk meg, hogy milyen az igazi palócleves, hanem azt is, hogy miként készül az igazi ír ürügulyás, a spanyol gazpacho, a francia bouilabaisse, az orosz scsi, a lengyel szoljanka, és még hosszan sorolhatnánk. Külön foglalkozik a különleges, nem mindennapos hozzávalók – tofu, tönköly, tápióka, macesz, gersli, stb. – szakszerű adagolásával, mi több, tálalási tanácsokat is ad – egyszóval mindent megmagyaráz. Fentiek megerősítésére álljon itt két „közönségkedvenc” chef ajánlása. Kovács Lázár, RTL Receptklub: ”Gratulálok a műhöz, remélem sok főzni szerető háziasszonyhoz eljut majd.” Tóth Endre, executive chef, MTV1: „Igazi hiánypótló munka, szakmabelieknek kötelező olvasmány.”



Előzmény: nagypapi51 (945)