Nos én azt gondolom, hogy a Reno (Lacetti) nem is szerepel olyan rossz helyen, ha ilyen társai vannak, mint a toyota corolla, meg a ford focus. Nem eszik ilyen forrón a kását!
Egy valamit biztosan megállapíthatunk ebből a listából: dagadt seggű amerikaiaknak kis autóban valóban kevesebb esélyük van sérülésmentes karambolra, hamarabb beszorulnak, odapréselődnek.
Ezek az autók (többségében) ott pedig kis kocsik és amilyen nagy a jármű/utasa viszonyszám, ill. ez minél nagyobb, annál több esély van a túlélésre. Egyrészt azért, mert egyre kisebb az esély, hogy súlyosabb járművel találkozol, másrészt a nagyobb tömegű autóban ugyanakkora tömegű utast lassabban kell lelassítani. Ezt még fokozza az is, hogy a nagyobb autókban lényegesen méretesebb a gyűrődőzóna, ami az ütközés elején további lassulást okoz, mielőtt elfogy a kasztni az utasok elől.
Én megnéznék egy európai listát is, biztos vagyok benne, hogy nem lenne a sereghajtók között a lacsi, bár elöl sem járna sajnos! Aki elöl akar lenni, az készítsen ki 20 millát egy XC90-re! :-)