Én meg jól megszívtam, mert előző autóimat nem hordtam ilyen elit helyekre, mint MOL kút, meg stb. Gondoltam nesze, itt egy új járgány, ezt nem szabad hanyagul kezelni, kerül amibe kerül, megadom neki. Igaz sima 95-öst, de semmi "tecsó, dzset, jukol"! Olvasgattam több helyen, hogy 10000 km felé kezd csökkenni a fogyasztás, így vártam....vártam...elértem 10000 közelébe...semmi. Aztán valahol olvastam, hogy valaki dícsérte az ÖMV-t, meghogy létezik még kút, ahol osztrákból hozzák. (Lehet, hogy régebbi cikk volt, csak nem néztem a dátumot) Éppen egy ÖMV kút felé volt utam, gondoltam mit veszíthetek? Aztán azt hittem, rossz a mutatóm, mert az első 100 km-en éppen csak megmozdult a maximumról. Aztán csak ment, csak ment. A vége ahogy írtam is, egy százassal több km lett. Voltam olyan hülye, hogy betudtam a melegedő időnek, meg hogy elérkezhetett a várva várt 10000 km-nél jövő fogyicsökkenés. Vissza MOL-ra, ami helyben van. Megint csak 590 km.....hmmm....Valami nem smakkol!!!
Gyerünk az 50 km-re lévő ÖMV, majd megint dinamikus(!) 690 km autózás sárga lámpáig. Ezután kezdtem verni a fejem a falba, hogy mennyivel gazdagítottam a MOL kasszáját azért a szarért, amitől 10000 felé közeledve már minden baja volt a gépnek. Rángatott, köhögött, ingadozott az alapjárat néha, stb.
Nos azóta csak ha muszáj, akkor tankolok MOL-on, inkább kis kirándulást beiktatva ÖMV.
A fentieket persze nem lehet általánosítani, ugyanis ellenpéldát is sokat hallottam már, sőt valakinek a kagylós jött be, amitől (V-Power) az én lacsim még szarabbul ment és fogyasztott, mint a MOL-tól!!!
Tehát teljesen kútfüggő!!! Nekem ezeknél a kutaknál ezt eredményezte.