Ühüm.
A Biokal egy méreg nélküli, biogazdálkodásban engedélyezett növényerősítő szer, tavaly találkoztam vele, azóta használom. (Nem vagyok sem ügynöke, sem kereskedője.) A leirása szerint 'elősegíti a gyökér fejlődését, így a talajban levő tápanyagok, ásványi sók és nyomelemek hasznosulását. ... a növény levélzete erőteljesebb, zöldebb, nagyobb a fotoszintetizáló felület. A jól fejlett egészséges növény ellenállóbb a kórokozókkal és kártevőkkel szemben, jobban viseli a szélsőséges időjárási viszonyokat.'
Sok mindenre kipróbáltam tavaly, kontrollcsoporttal együtt, jónak találtam.
A leirás eleje miatt szoktam a vízben gyökereztetetteknek önteni a vizébe.
A hormonos módszerhez gyökereztető hormon kell (mg-i boltban kapható zöldhöz, félfáshoz, fáshoz, kb 300-500 ft egy dobozzal, kb 100 évre elég). Talajként bányahomokot használok, gombaölővel (Fundazol) kezelve, ebbe dugdosom a félfás, hormonba mártott végü dugványt, és az egészet párásítás céljából nylonzacskóba-szatyorba kötöm. Néha szellőztetni kell, esetleg öntözni, hogy a párás közeg megmaradjon.
Levélvesztés nélkül nagyon sok minden gyökereztethető igy a leanderen kivül (vadszőlő, kivi, citrom, füge, stb, én a felsoroltakon próbáltam már ki).