Sziasztok,
Elég rég nem írtam ide, inkább csak olvasgattam, illetve nem volt olyan infóm, ami ne került volna fel ide. Most van pár, így megosztanám Veletek, illetve válaszolok dtur-nak és foolery-nek.
Ami a csúszásokat és a kötbért illeti,
A kötbér kifizetése, teljesen korrekt, szólás nélkül jelezték a liliomdombosok, hogy ennyi lesz a kötbér, és ezt le is papíroztuk, miután át lesz adva az egész épület (a mi esetünkben az 1-es), meg fogjuk kapni a pénzt, illetve felajánlották, hogy az átalakításokért nem kell fizetni, hanem levonják a kötbérből, ami meg is történt.
A csúszások kommunikálása sajna nem volt ennyire korrekt, többnyire a tervezett átadási időpont előtt pár nappal értesítettek csak, hogy mi az új időpont. Szerintem, jobb tudni előre a csúszást, akármilyen nagy is az, mint hogy 1-2 havonta tudjuk meg, hogy még, még, még. Mi 7 hónapnál járunk, albiból-albiba költözünk. Ha az elején azt mondják, hogy 7 hónap lesz, könnyebb lett volna, de így is túléltük. Ezzel csak annyit akartam mondani, hogy a 3-4-5 ös házak leendő lakói talán ebből a szempontból szerencsésebbek lesznek.
Ami az oldalon található alaprajzokat illeti, én leszedtem, csináltam belőle egy 1 pixel / 1 cm méretarányos nagyítást, és nem voltak nagyok a bútorok, szerintem korrektek az alaprajzok, bár nekünk még a régi verzió volt.
Alaprajzot pedig kb egy köteget fogsz kapni. Az egyiken a gyenge áram, a másikon az erős áram, fűtés, víz stb van rajta, tehát bőven van min tervezni.
Nagyon sok mozgástér van a változtatásokra, és nagyon segítőkészek ebben a Liliomdombosok. A főfalakon, ablakokon, kívül kb mindenen lehet változtatni, talán csak a vizes blokkokat nem.
A külső színek miatt én is szomorú vagyok. Az hogy nekem a régi színek jobban tetszettek az szubjektív. Az viszont elég objektív, hogy a maketteken, fotókon milyen szín szerepelt, és elég egyértelműen a régi színek voltak ezeken. Azt is láttam kint, hogy a festés / vakolás minősége nem sokkal jobb mint az előző…
A kertben használat elemek, szintén nem olyanok, mint a maketten, ahogy ezt hump is írta. Abban is egyetértek hump-pal, hogy tényleg nagyon lassan megy a vakolás és a tereprendezést, de remélem a belső munkák „rovására”.
Hát ennyi. Remélem most már sűrűbben fogok tudni írni, magyarul több infóm lesz. Állítólag nemsokára mi is mehetünk „bejárásra”, ha megtudok valami értelmes infót, megírom.
Üdv