Briella65
2007.07.31
|
|
0 0
566
|
Segítség!!! A kőművesünkkel kötött szerződésünk szerint szerkezetkészre a házunkat a mai nap folyamán kellett volna befejeznie. Igen messze állunk még ettől, de sajnos nem írtunk bele kötbért a szerződésbe. Az első szint falazásakor derült ki számomra, hogy a főfalak mérete nem stimmel, 30 cm-rel kisebb lett a konyhám... Kompromisszummal a dolog azonban megoldható lenne. A szerződésben 1. osztályú munkára szerződtünk De sem a falazás minősége, sem pedig a munkatempó nem kielégítő. A szerződés szerint a teljes szerkezet elkészülte után vagyunk kötelesek fizetni, de mi szóban úgy állapodtunk meg - hogy tudja a mester a munkásait fizetni- , hogy hetente az elvégzett munka arányában adunk neki előleget, melynek átvételéről mindig írtunk papírt. A pince teljes bekerülése kiegyenlítésre került, azonban a falazából 150000Ft-tal tartozunk, mert arra kértem a kőművest, hogy javítsa ki a hibákat, abban az esetben fogok fizetni. Ő most azt mondja, hogy a munkásait nem tudja kifizetni, ezért csak akkor folytatja a munkát, ha fizetek. Én sem ettem meszet, ezért tartom az előbbi verziót, miszerint javítás után zárjuk le ezt a folyamatot. A helyzet kezd elég mérgessé válni. A legnagyobb probléma azonban az, hogy a 150000Ft-ért senki nem fogja kijavítani ezeket a hibákat. Falakat kellene kivenni, ablaknyílásokat kéne kiigazítani, a garázsnál a betont fel kellene törni, mert nem maradt mag a teljes ajtónyílás, vízcsövet kell kicserélni, mert a szigeteléskor elégették...stb. Szóval így állunk. Átnézettem egy független műszaki vezetővel az építményt és ő is alátámasztotta az általam jogosnak vélt javítási elvárásokat. Mindezektől eltekintve azért megnyugtatott, hogy az épület statikailag rendben van, ne ijedjek meg. Milyen jogaim vannak, ha a házat nem tudja a szerződés szerint a kőműves átadni, annak ellenére, hogy nem kötöttünk ki kötbért? A hibákért milyen költségeket számíthatok fel? Köszönettel:Gabi |
|