Leslie05 Creative Commons License 2007.07.30 0 0 3285
Sziasztok!

Tegnap értünk haza Sartiról.
Életem legnagyobb tévedése volt, hogy a Németh Travelnél fizettem be. SOHA TÖBBET NÉMETH TRAVEL. Botrányos amit művelnek. Úgy indult a dolog, hogy bár egy részvételi jegyen fizettünk be négyen, mégis a busz 2 végébe ültettek. Az egyik sofőr szó szerint egy paraszt volt aki úgy bánt velünk, mint a marhákkal, akiket le kell szállítani a vágóhídra. Odafele már Belgrád után kimurdált a klíma, de azért még majd egy órán keresztül vittek minket a kb 60 fokos busszal. Mikor leszálltunk a 40 fokba egész hűvösnek tűnt. Három és fél órát várakoztunk egy benzínkuton és közben fogalmuk sem volt a sofőröknek, hogy mi fog történni velünk. Végül jött egy szerb busz aki elvitt minket Sartira. Tépett a sofőr ezerrel így a megállásokat erősen hanyagolták. A macedón-szerb határon 5 órát álltunk. Végül helyi idő szerint 12-re értünk oda. Az Asteria apartmanban voltunk. Nagyon jó hely, csak elég zajos a környék.
Péntek este 9 után kellett érdeklődni, hogy mikor lesz a hazaindulás. Kiderült, hogy a barátaim közül kettőt át tettek a dias zeus buszára. Na, ekkor betelt a pohár és felhívtam a némethék ügyeleti számát és a nőt finomam elküldtem melegebb éghajlatra. Azt mondta, hogy az az utaslista nem jó amit a sithonnak küldtek és ő küld egy másikat. Este 11 előtt leküldte az új utaslistát amin már egy buszon szerepeltünk. Nem tudom mi lett volna akkor, ha nem hívom fel? Szombaton fél 1-kor jött a busz, hogy bepakolhatunk és 3-kor indulunk. Azt mondták, hogy nincs ülésrend, így mindenki odfa ül ahova akar. Ez így is történt. Majd 3 előtt közölték, hogy mégis kaptak ülésrendet, így mindenki hozza le a cuccát és szólítani fogja egyenként az utasokat, hogy hova üljenek. Mi az ötös ülésbe kerültünk leghátra, plusz még egy idegen kiscsaj. Itt az ülések 5 cm-vel keskenyebbek, mint máshol. Állítólag a klíma maximumon működött, de mi majd megfőttünk hátul. Középtájon már elviselhető volt a hőmérséklet. Viszont elől 4 lány fázott ezért a sofőr lekapcsolta a klímát. Na, ekkor kitört a balhé. El kellett menni 3 utasért Gerakini beachre is, de a sofőröknek fogalmuk sem volt, hogy merre van, mivel most jártak errefele először. Elindultunk Paralia fele is 4 utasért, akit félútig elhoztak. Nem értettük, hogy akkor már miért nem hozták el őket Thesszalonikig.? Többször megálltunk, de egyszer sem közölték, hogy miért. Volt amikor mondták, hogy fél órára megállunk, de csak másfél óra múlva indultunk el. Kiderült, hogy egy másik buszukon rosszul lett az egyik sofőr és őket várjuk. A magyar határ előtt a harmadik buszt vártuk be ami meg defektet kapott. Röszkénél 5 buszra lettünk szétosztva teljesen logikátlanul. Mesélték az utastársak, hogy odafele az ő buszuk a megaliner is lerobbant Belgrád környékén és másik busszal mentek le. Gyakorlatilag a németh travel egyik busza sem bírja megtenni hiba nélkül az 1200 kilómétert. A normális sofőrök már elmenekültek az irodától, mert azt mondták, hogy a Németh József egy idióta. Érdekes emberek dolgozhatnak a cégnél. Az a baj, hogy nem csak a németh travel járatja le magát, hanem azok az irodák is akik velük utaztatnak. Többek közt az Ibusz és a Car Tour is. Természetesen a videó sem működött a buszokon és a büfére is azt mondta a sofőr, hogy úgyis hoztunk magunkal innivalót.
A katalógusuk hátulján 15 busz szerepel. Ebből 2 buszt láttunk. A többi külföldről leselejtezett bérelt busz volt.
Összegezve: SENKINEK NEM AJÁNLOM A NÉMETH TRAVELT!!!