Dickens Creative Commons License 2007.07.30 0 0 8189

Nagyon forintocskás a stílusod (habár nem gondolom, hogy másodnikk vagy, mielőtt engem is paranoiával vádolnának meg). Beleszólsz régóta folyó párbeszédekbe, odaböffentesz egy-két mondatot, aminek az adott témához semmi köze, majd utána, amikor ezt nehezményezem (megjegyzem, értelmes érvekkel és támadás nélkül ), akkor lesajnálóan továbbállsz. Ez elég tipikus mentalitás azok esetében, akik alulmaradnak egy vitában, és nem képesek feldolgozni - a "te szerencsétlen, te ezt nem értheted" című. Ha megnézed, elég sok ember tud itt normális vitát és eszmecserét folytatni a többiekkel, köztük én is, érdeklődéssel figyelve azoknak a véleményét is, akivel nem vagy nem mindenben értek egyet, szerénytelenség nélkül állítva magamról, hogy viszonylag komplexebb összefüggések meglátására és megértésére is képes vagyok.

Egyszerűen csak arról van szó, hogy abban a beszélgetésben, amibe beleszóltál - azért, hogy cseszegethess, amihez egyébként jogod van persze -, nem erről volt szó. A nevelés, meg a családról zengedezett idillikus és vattacukorfelhős látásmód-átadás még nem elég mindenre (túl azon, hogy persze nagyon fontos). A világ nem olyan egyszerű, hogy úgy épülne fel, hogy ha kellően beleoltunk valamit az iskolában a gyerekek fejébe, akkor cserébe tökéletes társadalmat kapunk. Vegyük például az egyházi iskolákat, ahol ugye a Biblia tanításai meglehetősen nyomatékos szerepet kapnak. Ha a te "logikád" mentén haladnánk, azt kéne feltételeznünk, hogy a vallásos nevelésben részesültek közt egyetlen gyilkos sincsen (vagy tolvaj stb.). Töprengjünk el egy percre azon, igaz-e ez, majd közösen vizsgáljuk felül a te "minden az oktatástól függ" c. véleményedet.

Tegyük hozzá: nem becsülöm le az oktatás és a pláne nevelés szerepét, sőt. De botorság volna azt feltételezni, hogy mindent megold és kiküszöböl pl. olyan helyzeteket, amikor egy nő átver egy férfit, és annak tudta és akarata nélkül teherbe esik, majd megszüli a gyereket és bírósági határozattal a férfi költségére neveli fel.

Előzmény: sej haj (8183)