Nem kell cáfolnom (bár tudnám cáfolni, ismerek boldog párt, ahol apa volt gyesen de nem kell), mert nincs összefüggés. A nők nem azért keresnek kevesebbet, mert apa a gyerekekre keres többet. Apa mindig is többet keresett. Ez sima statisztikai tényadat, ezzel szerintem nincs mit vitatkozni. Az okain már lehetne, és szerintem nincs ott az okok között az, hogy a férfiak keresete azért magasabb, mert majd úgyis elveszi tőlük egy nő gyerektartásra.
Az viszont igaz, hogy a családtámogatási rendszer jutttatásait tipikusan a nők veszik igénybe - ők kapják a plusz szabadságot, a családi pótlékot, ők veszik igénybe a gyest, gyedet, miegyebet. Azok a házak épülnek szocpol támogatással, amikben a nők élnek, a gyerekeikkel, és amiből válás esetén a férfi el lesz hajtva. Ez tényleg így van.
De írtam már: óvodai/iskolai szülői értekezleteken, szülői munkaközösségi dolgokban, osztálykirándulások, színházlátogatások kísérőiként, évnyitókon és évzárókon, gyerekzsúrokon, gyerekorvosoknál is főleg csak anyákat látok a gyerekekkel. Nagyon-nagyon nagy többségben. Apákat alig. Eddig senki se cáfolta...
Akkor meg egyensúly van, nem?