Gehenna Creative Commons License 2007.07.29 0 0 2349
Természetesen utána fájdalmas, ahogy mondod. AZ ember valahogy közben "felszívja magát" és talán, amiért magára a gyakorlatra koncentrál nem is érzi a fájdalmat.
Akkor mégiscsak írnék az előéletről, hogy megértsd a Bicepsz - evezés közti összefüggést. 18 évesen 3 csigolyám repedt szét az rtg olyan állapotot mutatott, amit sérült öreg embereken lehet észlelni. Akkor azt mondták: "Fiam, maga két kg - nál nagyobb súlyt nem foghat már majd a kezébe, amximum úszhat."
Ezt is tettem, céltudatosan 4 éven keresztül, minden áldott nap reggel 6 - ra az uszodában voltam, 2 - km, majd irány a suli, későbba munka. Mikor hazaértem 1 órán át végeztem nyújtó gyakorlatokat. Húzódzkodások, stb.
Eltelt 5 év, új rtg. Minden orvos a csodájára járt. Tökély sosem lesz, ám amit elértem arra senki nem tett volna 10 Forintot sem. Hozzáteszem, a testsúlyomat 82, szálkás tömegről (18 évesen ) levittem 60 - ra 4 hónap alatt, hogy azzal se terheljem a gerincoszlopot. A karom mindig nagyon erős volt, a hátammal pedig roppantmód óvatosan bánok, itt minden gyakorlat maximális szabályossággal, akár, ha bebetonoztak volna, történik. Ülve evezésnél végig teljesen egyenes háttal, lassan húzva a súlyt és lassan engedve vissza azt, a bicepsz kizárásával.. Vannak fejletlen testrészeim, de mondom, hobby szinten megy. Nálam a guggolás is azért marad 80 kg - on és csinálok 20 as szériákat, mert nem merem kockáztatni a nagyobb súly esetleges következményeit. Nem könnyű úgy lemenni, hogy a szemed előt lebeg a múltad, mikor egy hajszál választott el a tolószéktől. (majdnem átvágták az ideget az egymásra torlódott ék alakban hátközépen szétrepedt csigolyák.)
Hogy csináltam - e akkor valamit rosszul? TAlán nem volt szabályos pár gyakorlat kivitelezése. Ami igazán nagy hiba volt, hogy 15 évesen kezdtem, 17 éves koromra pedig heti 6 edzésnél jártam, amit egy fejlődésben lévő csontozat már képtelen volt tolerálni.

Vissza a jelenre. Csonthártya. Meddig tarthat, próbálkozhatok - e bármivel,a közeljövőben, ha néha érzek egy kevés fájdalmat, de már tegyük fel alig, ahhoz viszonyítva, ami jelenleg van. (Furcsa kérdés, de nehéz itthon ülni nyugiban...)
Amit leírtam, abból láthatod, hogy ennek a sportnak a szerelmese vagyok, nem azért csinálom, hogy jól mutassak a strandon, ebből eredően eléggé frusztrál, ahogy érzem, miként fogy az erő és a felépített izomzat.
Másrészt roppantmód hiányzik , mert az amit az utolsó 2 hónapban csinálok más minden csak nem testépítés.

Amúgy érdekes ez a rudas bicepsz, hiszen 18 évesen csináltam 55 - el. Tudom, elég húzósan hangzik... Soha semmi bajom nem volt tőle.
Előzmény: athos777 (2346)