Sziasztok! Mi is hazaértünk 2 hetes nyaralásunkból és íme egy rövid beszámoló: mivel tartottunk a MAC határon való várakozástól , így BG-n keresztül mentünk és 13 óra alatt értünk Thessalonikibe. Az út és a határátkelések teljesen eseménytelenek voltak, 2x büntettek meg gyorshajtásért, de a férjem esetében ez teljesen belefér, mindkétszer 180-al mentünk szerbiában 20 eurót, BG-ben 40-et fizettünk, de ott 50-es táblába futottunk bele. A fizetést mindkét eseten egy barátságos alku előzte meg és 100-as címleből is vissza tudtak adni. Viszont mivel hétvége volt a Thessaloniki utáni 100 valahány km-es szakaszt kb 2-3 óra alat tettük meg akkora forgalom volt, ezt még tetézte két koccanás okozta dugó az autópályán, szóval rémes volt ez a lépésben araszolgatás pár km-el a cél előtt.
Mi Vourvourouba mentünk de nem sokat időztünk ott. Az apartmanunkról kiderült, hogy egy 3x4m es szoba ahol már volt 3 ágy, ide terveztek volna berakni egy negyediket, de akkor nem tudom mi hol fértünk volna el az ágyak között. A "nappali -konyha" 2x3 m-es volt, ide szerettünk volna eredetileg száműzni 1-2 pótágyat, de 2 ember sem fért el egymás mellett ha kinyitottuk a hűtőt. A homokos part egy 1 m széles homoksávot takart, beljebb a víz köves - kavicsos volt, maga a part ronda. A vendéglátó ürge aki nekem németnek tűnt az akcentusa alapján pedig aszolut barátságtalanul fogadott, és folyamatosan utasítgatott hogy a gazebó alatt kötelező várnunk amíg kitakarítják a szobánkat. Hát nem vártunk, hanem szóltam a férjemnek, hogy van innen 30 km-re egy Sarti nevű település menjünk nézzünk körül. A part menti utcán metünk és minden ház előtt kint ültek a tulajdonosok, válogani lehetett az apartmanok között, így kivettünk 50 euróért egy földszinti 4 személyest követlenül a parton a falu vége felé eső részen, ja és szombat volt. Mondjuk Vourvourouban elbuktuk a befizetett előleget, de Sartiban annyival olcsóbban kaptuk a szállást, így nullszaldósan jöttünk ki ebből a kaladból. Hazafelé MAC felé mentünk, teljesen eseménytelen volt az út és a határátkelőknél sem kellett várakozni. Az autópálya díjjal kapcsolatban annyi, hogy nyújtani kell az 1 Eurót és kész (ezt én is itt tanultam a fórumon és bevált), a férjem nagy naívan még rákérdezett hogy mennyi? erre egyből mondta a pasi, hogy "dva Evro" én meg ráförmedtem, hogy nem mert 60 valami az 1 Euró úgyhogy tovább intett és beletörődött. Nem kell 2-t adni csak 1-et, mondjuk én beszélek oroszul úgyhogy tudok vitatkozni ezekkel az emberekkel ha kell.
Összegzésül pedig annyit hogy Satriban a magyarok népsűrűsége már meghaladja az én toleranciaküszöbömet, nem éreztem magam Görögországban, inkább olyan délre letolt Siófok kínai tucatbóvli sorral és turistakajákkal. És itt most senkit sem hibáztatok csakis a globalizációt mert így utólag elgondolkoztunk azon, hogy hova tudnánk elmenni közelre autóval kényelmesen két kisgyerekkel, és Európában nem tudok olyan helyet ami autentikus lenne, mert máshol meg az osztrákok és németek vagy a részegeskedő brittek vannak elviselhetetlen túlsúlyban a helyi lakossához viszonyítva. Mindent összevetve jól nyaraltunk a part, a tenger szép, tiszta és nagyon meleg (30-31 fokos víz), de legközelebb valam "igazi" országba mennék.