Sziasztok!
Eleri,
hétfőn, ha megyek, letisztázzuk, hogy most akkor ez hogy is lesz. Sajnos a bank és az építtető közötti szerződést ha nem akarják nem adják oda. Ennek tényleg lehet sok oka, az is, hogy ugye ezen részt leszámítva szólhat a többi feltételről, biztosítékról, kondíciókról stb. Szerintem egész egyszerűen a végleges szerződésben feketén fehéren benne kell lennie, hogy ők mit vállalnak, hol helyezik el a pénzem és mikor, milyen feltételek teljesülése esetén férhetnek hozzá. Igazán ha az nem számítana számunkra biztosítéknak, hogy ők mit írnak alá, akkor a szerződés összes többi része is értelmetlen lenne. Én értem, amit írsz, és sajnos valóban jobb lenne, ha láthatnám a banki szerződést, de reményeim szerint a bank tényleg csak úgy hitelezi a projektet, hogy a feltételek ennek megfelelőek. Az egyéni zárolt számlákról én nem is hallottam, nekem sosem mondták, csak hogy zárolt számlán lesznek a befizetett összegek elhelyezve. Ez mondjuk érdekes, hogy hozzám miért nem jutott el egyetlen alkalommal sem ez az info...
Egybként ha ezen múlna, akkor én is kifizetném a 30 ezret egy egyéni zárolt számláért, bár nem értem, hogy mi van rajta 30 ezer... És honnan tudod, hogy mégsem ez lesz Eleri? És nem úgy, ahogy E.T.9 írta, hogy ráadásul nem is mi fizetjük?
Nem tudom. Én valahogy nem aggódom annyira. Lehet, hogy ez naívság, de én változatlanul azt látom, hogy itt megvan a szándék arra, hogy építsenek, és nem arra megy ki az egész, hogy meglépjenek a pénzekkel. Hatalmas pénz és lehetőség van az épülő 4 ütemben, sokkal nagyobb, mint az, amivel most meg tudnának lépni. Ráadásul a legtöbben banki hitelből fizetik a lakás nagy részét, aminek a bank számára a fedezet az épülő ingatlan. A bank is óriásit bukna, és nem hiszem, hogy ő nem nézett alaposan utána, hogy milyen feltételek mellett és milyen likviditási helyzettel rendelkező cég építéséhez finanszírozza a lakásokat.
S.