Ejnyebejnye!
Évek óta kulturált és normális érvekre vágysz, mikozben a parasztvakítás és egyéb egyértelmű jelzőkkel nem spórolsz. Mindenki tudja rólad, hogy a tamanától lever a víz, díszes jelzőidek kilométerenként 20szor elsütöd, miközben isteni suggalattól vett kultúrára vágysz szóban.
Ezt a lelkiállapotodat szerintem már éppen elégszer el kellett viselniük az olvtársaknak. Akárhogy is erőltetem a nem létező tekervényeimet, nem emlékszem tőled semmiféle értékelhető adatra, csak lebegő ellenvetésekre. Úgyes. Soha nem bizonyítasz, csak lebegteted a semmidet, pontosabban a szkepszist. Állítólag szükség van szkeptikusokra is, na de ilyen tuskóra, aki évekig sumákol? Illetve nem is, hisz közlöd:
"A Tamanát abban a formában, ahogy ti tálaljátok teljesen elvetem. "
Tálaljad te, ha neked úgy jobban esik. Ha meg tök elveted, miről beszélgetsz? Én megértem, tudomásul veszem. Egy vitapartner közölte, hogy tök elveti. Jó. Na és ezt meddig akarod ragozni?
"- Ezt nem jelenteném ki ilyen egyértelmüen semilyen általam ismeretlen dologgal kapcsolatban."- mondta bokmark
"Okok:
Deklaráltan egyoldalú megközelítés. (sokszor mondtam: csak a magyar nyelvhez kötitek.)" -nyomul carolus
Ez egy nagy baromság. Az egyik olyan toposz, amit szeretnél rákenni a Tamanára. Soha senki nem modta, hogy a Tamana neveket magyarul kell olvasni. Így érveid nem érvek, hanem gátlástalan gyanúsítgatások.
"Nem a helynevek fejlödését követítek, hanem azonos hangzású helynevek gyujtését végzítek. Erre példákat is mutattam, hogy milyen félreértésekhez vezetett ez egyes helyneveken." - mondja megint carolus
"- Már emlitettem, hogy a kutatás személyes megfigyelésen alapul, indittatásában legelöször kisebb elszigetelt kultúrákban azonosított, csa ezután terjedt ki egyéb területekre." - mondja bokmark
Pontosan tudod, hogy semmiféle helynévfejlődés nem tárgya még a kutatásnak. Éppen emiatt vagy aljas az alaptalan gyanúsítgatásaiddal.
"Az osnyelv koncepcióját értem, elgondolkodtatónak tartom, de még nem érzem bizonyítottnak." - mondod te.
Az ősnyelvből semmit sem értesz, az tény. No de bizonyította-e valaki, aki eddig nem volt elég meggyőző a számodra?
"-Ez egy másik téma, a Tamana nem ezt a tételt hivatott igazolni, csak adalékként szolgálhat (!) az idioma primogenitum-hoz. " - mondta bokmark
"Viszont hangsúlyozottan tévesnek tartom, hogy ti ezt egy nyelvhez kapcsoljátok, " - mondod te:
Mondta valaki, hogy a Tamana magyarul van? He?
Na látod, nem mondta senki, csak te nemtelen módod össze-vissza hazudozol, csakhogy valamit elérj . Szeretnélek megkérni, hogy senki szájába ne adj olyat, ami nem hangzott el.
"miközben:
a. az összevetés alapja, a magyar nyelv is változott. Ennek megfeleloen még a magyar esetében is felmerül, hogy meg kell nézni, hogy sok száz, sok ezer évvel ezelott a helynevet hogy ejtették, hogy nevezték. (Valaki korábban felhozta erre Szolnok példáját.)" - mondod te.
Annak is eljön az ideje
"-Em. Baráth Tibor több ezer éves magyarul olvasható Magyar eredetü szövegeket említ. Szolnok nem tamana névszerkezet (az Alamándi rét csak tartozéka Szolnoknak)" - mondja bokmark
"b. Nem vizsgáljátok, hogy az általatok Tamanának vélt helynévre hány kultúra, réteg, nyelv rakodott le és csak a mai kiejtést vetítek össze a magyarral." - mondod te.
Majd vizsgáljuk, ha eljön az ideje. Te majd a bronzkori nyelveket hámozod le, mint vérbeli szakértő... :)) Végülis annyi bronzkori nyelvjárást lehet ismerni, mint a hétszentség, és te nyilván ezenek kiváló ismerője vagy.
Felmerül bennem a kérdés, hogy azon az egyetemen, ahol téged kiképeztek, nem mondták véletlenül, hogy ha nincsen más eszköz a kezünkben a továbblépéshez, akkor módszert kell váltani a hipotézisek felállításában? Mert nagyon úgy nézem, hogy nagyon szeretnél valamiféle kezelhetetlen helyzetbe hozni, miközben tudván tudod, hogy a KM-ben nem tudsz közvetlen nyelvészeti kutatásokat folytatni a bronzkorban meg előtte. Emiatt ehhez hasonlókat rajtam és máson számonkérni nincsen lehetőséged.
-"Ez a kérdés annyiban fontos, hogy a társtudományok (pl.: régészet) milyen mértékben tájékozottak a mai napig az adott térségröl, mert ha nincs adat a meglévö névszerkezeteket kell elfogadnunk addig ameddig az esetleges feltárások igazolják vagy elvetik azt." - mondja bokmark
c". Nem vizsgáljátok, hogy az adott helynév milyen idosíkban keletkezett, milyen körülmények hatására."
Vizsgálnánk, ha hozzájutnánk, és nem az ökör ellenvetéseiddel kellene szórakozni. Lásd fentebb. Javaslom, hogy térj át kezelhető síkra. Előfordulhat, hogy nem válaszolok többet, hisz mindig csak ugyanazt a semmit hajtod, és kezdesz unalmas lenni.
""-Ez szintén a társtudomány/ok által bejárandó kataszter. " - mondja bokmark
"Balaton valóban létezo helynév Luzon szigetén. Meggyozodtem. Bár az érdekelne, hogy a fülöpszigetiek szerint Balaton helynévnek mi a fejlodése, mihez kötik ok? Mert ez csak hangzásbeli és írásbeli azonosság, ami pont a fenti okok miatt érdekel!" - mondod te.
Minket is érdekelne, csak kellene egy indonéz nyelvész hozzá. Tőle megtudhatnánk, ők miként vélekednek. Korántsem biztos, hogy elégedettek leszünk az eredménnyel, de hát, jöjjön, aminek jönnie kell.
"-Ez szintén a társtudomány/ok által bejárandó kataszter. " - mondja bokmark
"Továbbra is fennáll, hogy a Tamana térképek tele vannak olyan helynevekkel, amelyeknek semmi keresni valójuk sincs ott. Erre korábban többen is, jómagam is hoztunk konkrét példákat." - mondod te.
Ha nem akadályozod a kutatást, talán kapunk hozzá használható adatokat.
"-Erre korábban turturnak volt egyértelmü kifejtése miszerint a tamana nincs köbevésve, de ami a meglévö névszerkezetekböl a majdani részletes elmzések után minden szempontból hitelt érdemlöen megmarad, az is sok lesz." - mondta bokmark
Bokmark felér egy látnok képességeivel, ez szinte biztos. De neked, carolus már 10 bizonyított név is sok lesz, ezt már most sejtem. A 8000-ből. Mert ahogy említetted, neked zsigeri gondjaid vannak a Tamanával. Ez önmagában nem baj, de sajnos vitázóként lehetelenné tetted magad. Érveid az előbb elszálltak, nem maradt semmid a gyűlölködésen kívül.
turtur