dalibaba Creative Commons License 2007.07.26 0 0 7425

Itt az indexen idén február óta lopom a napot. Egy thai úttal kapcsolatban jöttem föl, aztán bevittek a sűrűbe; úgyhogy a thai út lezajlott, én még itt vagyok, de minek... Mentségemre szóljon, hogy az elfoglaltságom rendszeresen a gép mellé köt, de időközi várakozási szüneteket kell benne tartanom, és akkor szoktam átjönni errefelé.

Notórius nikktöbbszörözővé meglátásom szerint akkor vált a fórum legnagyobb része, amikor kimoderálták, valamint amikor az Indapass rendszerre átállt.

Akkor minden alkalommal csak új nikkel tudtam feljönni, már alig győztem kitalálni őket, mert új próbálkozásaimra sorozatosan  "helytelen nick" vagy "foglalt" visszajelzést adott.

Szóval egy-két alkalommal bennem is felmerült a gyanú, hogy két v. több  nick azonos lehet.

Ezt azonban értelmes ember általában egyértelműsiteni tudja, mielőtt bármit is ész nélkül állitgatna, mint itt azt jópáran megtették.

Mindenekelőtt igaz, hogy az irások mögött fel lehet a személyiséget térképezni,

na  meg persze az is, hogy ez csak egy bizonyos IQ fölöttieknek sikerül.

Az alattival is rá lehet jönni viszont olyan technikai megoldásokra, amelyekkel az azonosság kizárható / na persze bizonyos szint alatt ez sem sikerül.

Na az ilyeneknek árulom el ezeket a módszereket :

- irási stilus, szóhasználat, nagybetűk, vesszők, ékezetek és egyéb klaviatúra-elemek használata egyezik vagy különbözik

- azonos időben küldött bejegyzések; pl. ha valaki rövid idővel a másik után küld egy hosszabb bejegyzést (mint pl. én a második, még szintén nem sikeres "sikkasztó képviselőnő" linket),  az akkor egy személytől nem indulhatott, mert technikailag nem fér bele a bevitele és továbbitása a kettő közti időintervallumba...

- nikkek előéletének, előfordulási helyeinek összehasonlitása; esetemben a kutya is láthatja, hogy e topik nyitásának időpontjában Thaiföldön voltam, és ékezet nélküli klaviatúrával küldtem néhány üzenetet a thai-topiktársaknak. 

Mindezt azért tettem közkinccsé, mert már stricimód untam egyes minden szinvonal alatti nikkek zaklatásait. Lehet engem békén hagyni. Alászolgája.

Szivesen.